De afgelopen weken wekt Rishi Sunak de woede op van veel milieuactivisten. De Britse premier verdedigt de implementatie van een meer ‘pragmatisch’ beleid met betrekking tot klimaatdoelstellingen. Deze week illustreren twee gebeurtenissen deze nieuwe koers die het Verenigd Koninkrijk heeft ingezet.
Groen licht voor olie op zee, remmen op windenergie op land: in het Verenigd Koninkrijk is het ‘klimaatpragmatisme’ van Sunak aan het werk
Waarom is dit belangrijk?
De keuze van Sunak symboliseert het dilemma waarmee veel westerse landen worden geconfronteerd die betrokken zijn bij een 'groene' overgang. Sommige regeringen stellen dat het niet mogelijk is om met hoge snelheid naar koolstofneutraliteit te gaan, omdat dit hun bevoorradingszekerheid zou bedreigen en financieel schadelijk zou zijn voor hun burgers. Er moet dus meer terughoudendheid worden betracht.In het nieuws: Deze week hebben twee nieuwsberichten de milieubeschermers in het Verenigd Koninkrijk boos gemaakt:
- De goedkeuring van een groot olieveldproject in de Noordzee.
- Het stopzetten van een van de grootste onshore windmolenparkprojecten in het land.
Groen licht voor Rosebank
De details (1): Beloften voor Rosebank.
- Woensdag besloot de Britse toezichthouder voor olie en gas om de lancering van Rosebank goed te keuren. Dit is een groot olie- en gasproject in de N
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.