The Future of Things buigt zich over de toekomst van het onderwijs: wat is de invloed van AI?

In The Future of Things nemen Lennart Creël en Joachim De Vos van Living Tomorrow je mee naar de toekomst. De aflevering van deze week staat in het teken van de toekomst van ons onderwijs.


Beluister de volledige aflevering van The Future of Things over onderwijs hier:


  • De Vos wordt filosofisch: in principe is onderwijs informatieoverdracht. Hebben we dan nog scholen nodig of krijgen we de informatie op een andere manier binnen?
  • De podcast neemt je mee naar de school van de toekomst. Technologie staat voorop, met virtual & augmented reality die nu al hun intrede doen in het klaslokaal.
  • Artificiële intelligentie wordt steeds performanter. Ook vertaalapps functioneren beter. Volgens De Vos heeft dit ook een impact op het onderwijs. Taalvakken zullen anders ingevuld worden.
  • De wereld komt dichter bij de leerlingen. Door virtual reality stap je in de geschiedenis of maak je een reis door het menselijk lichaam.

? Alle afleveringen van The Future of Things kan je hier terugluisteren.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.