Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang gaat vijf dagen in lockdown: “ademhalingsziekte” verspreidt zich door de stad

De autoriteiten in Pyongyang hebben een vijfdaagse lockdown bevolen, vanwege een toenemend aantal gevallen van een niet bij naam genoemde “ademhalingsziekte”, aldus NK News.

Waarom is dit belangrijk?

In mei vorig jaar maakte het Kim-regime bekend dat miljoenen mensen in het land lijden aan “koorts”, zonder hierbij te verwijzen naar COVID-19. Er werd met de beschuldigende vinger naar de zuiderbuur gewezen, die met behulp van weerballonnen het virus in het land zou hebben verspreid. Eind augustus datzelfde jaar zou het regime dankzij “hoogstaand wetenschappelijk onderzoek” het virus alweer hebben overwonnen.

De essentie: Inwoners van de Noord-Koreaanse hoofdstad Pyongyang moeten vanaf vandaag vijf dagen in hun huizen blijven en meerdere malen per dag hun temperatuur controleren. 

  • Het bevel van de overheid komt een dag nadat NK News meldde dat inwoners van de stad voorraden voedsel leken in te slaan, in afwachting van een mogelijke lockdown. Het is niet duidelijk of de maatregelen ook voor andere gebieden in het land gelden.
  • "Covid verdwijnt en verschijnt weer afhankelijk van de temperatu
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.