“Geen daling van huizenprijzen in zicht in België”

Volgens kredietverzekeraar Allianz Trade hoeven de Belgische huiseigenaars zich weinig zorgen te maken. De woningprijzen gaan weliswaar trager stijgen dan de inflatie, maar echte prijsdalingen zouden onwaarschijnlijk zijn.

Waarom is dit belangrijk?

Alles wijst erop dat de lange periode van prijsstijgingen op de particuliere vastgoedmarkt in België voorbij is. Daardoor verdwijnt - op zijn minst tijdelijk - een motor voor vermogensaangroei.

De essentie: Allianz Trade maakte een inschatting van de risico's op verscheidene Europese vastgoedmarkten. In Nederland en Duitsland zijn prijsdalingen mogelijk van 8 procent tegen eind 2024, is de conclusie. Maar in België wordt eerder een stabilisering van de prijzen verwacht.

Wat voorafging: "De reële waarde van woningen is in 2022 gezakt, gezien de nominale waardestijging van 6,1 procent niet opweegt tegen een gemiddelde inflatie van 9,1 procent voor 2022. Ook de verkooptijd loopt

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer