Poetins vermeende petekind Ksenia Sobtsjak ontvlucht Rusland

De Russische tv-persoonlijkheid Ksenia Sobtsjak is het land ontvlucht na een huiszoeking van de Russische politie. Met behulp van haar Israëlisch paspoort kon ze Litouwen binnengeraken.

Waarom is dit belangrijk?

De familie Sobtsjak heeft nauwe banden met Poetin. Van Ksenia Sobtsjak wordt zelfs vermoed dat de Russische dictator haar peter is. Ze vlucht nu uit Rusland uit vrees voor vervolging, die al dan niet politiek gemotiveerd kan zijn.

De essentie: De dag voor de huiszoeking in haar huis in de buurt van Moskou, werd Kirill Soekhanov gearresteerd op verdenking van afpersing. Hij was de commercieel directeur van Ksenia Sobtsjak's mediagroep Ostorozhno, Media (Voorzichtig, Media). Zelf vreest ze, zeker na de huiszoeking, ook vervolgd te worden:

  • Op haar Telegram-kanaal, waar Sobtsjak 1,4 miljoen volgers heeft, spuit ze regelmatig kritiek op het beleid van de overheid. Nu suggereerde ze dat de arrestatie van haar commercieel
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.