Verzekeringen ambulante zorgen en tandzorg zijn aan een opmars bezig

Uit een onderzoek van Ipsos in opdracht van de verzekeringskoepel Assuralia blijkt dat de verzekering ambulante zorgen stilaan zijn weg vindt naar het grote publiek. Ook de verzekering tandzorg is aan een opmars bezig.

De cijfers van het onderzoek tonen aan dat één op de zeven Belgen een verzekering ambulante zorgen heeft en één op de vijf landgenoten beschikt over een verzekering tandzorg. Volgens Assuralia hebben deze verzekeringen een enorm groeipotentieel, voornamelijk de verzekering ambulante zorgen.

Sleutelrol voor de werkgever

De sectorfederatie merkt op dat de verzekering ambulante zorgen zijn weg vindt naar het grote publiek dankzij de werkgever. Die bieden doorgaans ook al een hospitalisatieverzekering aan. Maar liefst acht op de tien gezinnen in ons land beschikt al over zo’n verzekering. “Er zullen via de werkgever de volgende jaren duizenden mensen bijkomen die een verzekering ambulante zorgen zullen afsluiten”, voorspelt de koepel.

Maar wat is een verzekering ambulante zorgen juist? Ambulante zorgen zijn medische en paramedische zorgen die, los van enige hospitalisatie, meestal buiten het ziekenhuis plaatsvinden. Een verzekering ambulante kosten voorziet bij voorbeeld in vergoedingen voor geneesmiddelen, raadplegingen, soms tandzorg, bril of lenzen, hoorapparaten, kiné, osteopaat, psycholoog, enz.

Enkele barrières

Uit het onderzoek blijkt wel dat er nog enkele barrières zijn waardoor niet iedereen kiest voor een verzekering ambulante zorgen. 45 procent van de respondenten geeft aan de verzekering niet of onvoldoende te kennen. 34 procent vindt het te duur en 17 procent zegt dat de verzekeraar nog niet zo’n product heeft aangeboden. Uit het onderzoek blijkt ook dat de werknemers graag zouden hebben dat de werkgever zo’n verzekering aanbiedt, naar het voorbeeld van de hospitalisatieverzekering.

“Wanneer je hen een keuzelijstje voorlegt met diverse extralegale voordelen die ze vandaag nog niet hebben dan scoren de hospitalisatieverzekering en de verzekering ambulante zorgen erg hoog; hoger dan bedrijfswagen, vergoeding voor internet/elektriciteit of extra vakantiedagen”, laat Assuralia weten.

(kg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.