Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 31 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Tesla bouwt in de woestijn de op één na grootste fabriekshal ter wereld (VIDEO)

Logo Business AM

05/04/2016 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

Tesla heeft door een drone gemaakte videobeelden vrijgegeven van de nieuwe fabriek waar straks al de lithiumbatterijen voor o.a. de toekomstige Tesla model 3 zullen worden geproduceerd.

Wat de capaciteit van deze gigafabriek echt wordt is nog steeds niet duidelijk maar de bestellingen voor de goedkope Tesla lopen snel op en dus zal de vraag naar de lithiumbatterijen evenredig toenemen. Grote vraag is natuurlijk met welke verkoopaantallen_ in het hoofd deze gigafabriek is ontworpen. De planning is dat de fabriek pas in 2020 volledig operationeel zal zijn.

Waar eerst werd gesproken over een levertijd van de eerste Tesla model 3 begin 2017 is deze al verplaatst naar eind 2017. Om eerlijk te zijn kan het dus gewoon 2 jaar gaan duren voordat de nieuwe modellen hun weg vinden naar hun eigenaar. Twee jaar is sowieso in het huidige technologische tijdperk heel lang. De concurrentie zal zeker niet stil blijven zitten en ook overheden buigen zich over de vraag hoe dat nu toch moet als we straks allemaal elektrisch gaan rijden. Duidelijk is dat deze gigafabriek van essentieel belang is voor de hoge productie-aantallen die Tesla in het hoofd heeft. Of de bouw ook impact heeft op de levertijden voor de toekomstige auto’s is waarschijnlijk het best bewaarde geheim van Tesla. Hierover worden door Tesla geen mededelingen gedaan.

A salesrep (L) helps a customer pre-order the as yet unseen Tesla Model 3, in the Tesla store on the Third Street Promenade in Santa Monica, California, on March 31, 2016. / AFP / ROBYN BECK

ROBYN BECK / AFP

Het zal Elon Musk wellicht een zorg zijn, Hij bouwt verder aan zijn 5 miljard kostende droomfabriek in het noorden van Nevada met echt enorme afmetingen.

Boeing

Na de bouw is de ‘gigafabriek’ qua volume het 2e grootste gebouw ter wereld. Alleen de productiehal van Boeing in Washington is volgens de statistieken nog groter. Zodra de productie op gang gaat komen is Tesla direct de grootste producent van lithiumbatterijen ter wereld.

 


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO