Bowie’s kindermeisje erft 1 miljoen dollar

Marion Skene, een Schots kindermeisje dat jarenlang de opvoeding van David Bowie’s zoon Duncan op zich nam, krijgt een miljoen dollar uit de nalatenschap van de begin januari overleden rockster. Ook zijn voormalige persoonlijke assistente Corinne ‘Coco’ Schwab deelt in Bowie’s erfenis: zij krijgt 2 miljoen dollar en zijn aandelen in een bedrijf dat Opposum Inc. heet.

De rest van Bowie’s fortuin – geschat op 92 miljoen euro – wordt gelijk verdeeld tussen enerzijds zijn vrouw Iman en anderzijds zijn kinderen Duncan (44) en Lexi (15). Iman krijgt ook Bowie’s muziekcatalogus, die vier decennia aan hits bevat, waaronder ‘Starman’, ‘Space Oddity’, ‘Ziggy Stardust’ en ‘Heroes’.

‘Outsiders’

De ‘outsiders’ Marion Skene en Corinne Schwab speelden een belangrijke rol in Bowie’s leven. Het kindermeisje voedde zijn zoon Duncan op, terwijl Bowie zelf probeerde van zijn cocaïneverslaving af te raken en ook Duncans natuurlijke moeder Angie nergens te bespeuren viel. ‘Ik heb Skene altijd als mijn moeder beschouwd,’ aldus Duncan Bowie, ‘en ik heb nooit het gevoel gehad iets tekort te zijn gekomen.’ Bowie zelf had in het verleden al een paar keer toegegeven dat hij bij Skene in het krijt stond: ‘De eerste zes, zeven jaar van Duncans leven was ik zo afwezig dat ik me niet eens kan inbeelden welke leegte dat heeft veroorzaakt.’ Dan is er Corinne Schwab, zijn persoonlijke assistente, die volgens Bowie ‘de belangrijkste persoon in zijn leven was toen ie midden jaren zeventig ‘compleet het noorden kwijt was’: ‘Mijn levensstijl zorgde ervoor dat ik van het pad af was en er volledig door zat. Coco was de enige persoon die me er op wees dat ik een idioot was geworden was en me tot betere inzichten bracht.’

Klein fortuin

Het bedrag dat Bowie nalaat is kleiner dan verwacht, zeker in vergelijking met wat zijn generatiegenoten Paul McCartney (760 miljoen euro) en Mick Jagger (295 miljoen euro) bezitten, blijkt uit gegevens van de Sunday Times Rich List .

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20