9.000 zielen en 360 meter lang: ’s werelds grootste cruiseschip staat op het punt uit te varen

Na drie jaar bouwen en zes jaar ontwikkeling is de Wonder of the Seas klaar om te varen. Op 4 maart begint ’s werelds grootste cruiseschip, gebouwd in opdracht van Royal Caribbean, aan haar maidentrip van Fort Lauderdale, Florida, naar het Caribisch gebied.

Een nieuwe kolos staat op het punt de markt van de cruiseschepen te betreden, met de ambitie om de concurrentie te verpletteren dankzij zijn indrukwekkende afmetingen en luxueuze diensten. Het 360 meter lange Wonder of the Seas heeft niet minder dan 18 dekken en 8 themagebieden. Er is aan alles gedacht om de ongeveer 6.988 bezoekers aan boord te vermaken: een tokkelbaan, een reusachtig zwembad, een bioscoopscherm, maar ook de “hoogste glijbaan ter zee”. En om voor deze prachtige wereld te zorgen, zal het schip niet minder dan 2.300 bemanningsleden aan boord hebben.

De kleine schotels in de grote

“Van planning tot levering hebben we onze expertise binnen Royal Caribbean gebruikt, samen met suggesties van onze gasten en feedback van reispartners, om iets te creëren dat echt indrukwekkend is”, vertelde Mark Tamis, senior vicepresident Hotel Operations van de cruisemaatschappij aan CNN Travel. En op zijn zachtst gezegd heeft het kosten noch moeite gespaard om van dit ambitieuze gebouw een succes te maken.

De Wonder of the Seas biedt bijna 30 activiteiten aan, waaronder spa’s en fitnesscentra, winkelboetiekjes, water- en kunstschaatsshows, een casino, minigolf en verschillende thrillparken voor jong en oud.

Om te dineren kunnen bezoekers kiezen uit meer dan 20 restaurants met smaken van over de hele wereld. Het schip heeft een eigen Starbucks, evenals vijftien bars en lounges voor een drankje of cocktail.

Na haar eerste reis is de Wonder of the Seas van plan om vanaf mei de wereld rond te reizen, en passeert onder meer in Barcelona en Rome. De zeven nachten durende reis vanuit Fort Lauderdale kost $800 per persoon.

Een sector onder vuur

Net als andere sectoren heeft de cruisesector de afgelopen twee jaar onder druk gestaan als gevolg van de pandemie van het coronavirus. Zelfs in perioden van rust raadden vele autoriteiten reizen met cruiseschepen af wegens het grote besmettingsgevaar. De oplevering van de Wonder of the Seas was oorspronkelijk gepland voor 2021, maar de pandemie veroorzaakte vertragingen.

Dankzij de verbeterde gezondheidstoestand kan de industrie weer uitvaren, maar uitgebreide anti-Covid-maatregelen blijven van kracht. De meeste cruisemaatschappijen eisen bijvoorbeeld dat passagiers gevaccineerd zijn voordat zij aan boord van hun schip gaan, met uitzondering van kinderen onder de 12 jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20