8 technieken om elke discussie te winnen

Bepaalde delen van de hersenen die belangrijk zijn voor het rationeel redeneringsvermogen schakelen zichzelf tijdens een verhitte discussie uit, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Op basis van die kennis is het dus mogelijk om technieken te ontwikkelen die je elke discussie zullen doen ‘winnen’:

  • Probeer niet de hele tijd het ongelijk van je discussiepartner te bewijzen en focus eerder op het beïnvloeden van zijn of haar positie.

  • Besef dat elke goede discussie minstens twee invalshoeken heeft. Luister goed en bewijs dat je dat doet door af en toe argumenten te herhalen of samen te vatten.

  • Hou het vriendelijk, glimlach en toon dat je het perspectief van de andere partij begrijpt en apprecieert.

  • Beschrijf de specifieke details van je idee. Vermijd vaagheid. Focus op hoe, niet op waarom jouw standpunt beter is.

  • Blijf kalm en las strategische pauzes in. Dit is overigens effectiever dan je stem te verheffen.

  • Veralgemeen de visie van je discussiepartner. Laat ze contrasteren met je eigen meer gedetailleerde en specifiekere visie.

  • Stel de andere voor zwart-wit keuzes en laat de voor de hand liggende keuze dichter bij jouw visie aanleunen. Zo dwing je hem of haar in jouw richting.

  • Vergeet tenslotte niet dat twee mensen met diametraal tegenovergestelde standpunten veel van elkaar kunnen leren. (Via: Business insider)

 

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel Umicore

09/12/2021 07:30

(ABM FN) Deutsche Bank heeft donderdag het koersdoel van Umicore verlaagd van 52,00 naar 44,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Batterijmaterialen met een hoog nikkelgehalte dragen de voorkeur weg van de autofabrikant. Dit heeft tot gevolg dat er minder vraag zal zijn naar de oplossingen van Umicore, volgens analist Tim Jones. 

Dit komt bovenop het tekort aan halfgeleiders, wat de verkopen de komende jaren onder druk zal zetten. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20