7 mensen in Hongkong ziek door Chinees vaccin van Sinovac

Zeker zeven mensen werden onwel in Hongkong nadat ze het Chinese vaccin van Sinovac toegediend kregen. In totaal verzochten al 18 mensen medische hulp in de metropool na vaccinatie. De stad gebruikt sinds zaterdag ook prikjes van BioNTech.

Zeker zeven Hongkongers werden ziek sinds ze hun dosis van Sinovac kregen. Twee daarvan moesten op intensieve zorg gelegd worden. Dat meldde de gezondheidsdiensten van Hongkong zondag. De stad heeft sinds het weekend 16 nieuwe gevallen van het coronavirus. In totaal telt de regio 11.091 besmettingen op 7,4 miljoen inwoners.

Hong Kong gebruikt de Coronavac-prikjes die ontwikkeld zijn door het Chinese farmabedrijf Sinovac. In totaal werden er bij 18 mensen medische problemen vastgesteld na vaccinering. Dat betekent dat er bij de 91.800 gevaccineerde mensen maar 0,019 procent van hen gezondheidsproblemen ontwikkelden door de dosis.

Hoe is het gesteld met de zeven zieken?

  • Een van de mensen die complicaties kreeg na vaccinering was een vrouw van 53 jaar. Ze voelde zich onwel en had een hoge bloeddruk. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en verkeert in stabiele toestand.
  • Een 46 jarige vrouw voelde zich ook onwel en kreeg uitslag na vaccinering. Ook zij verkeert in een stabiele toestand in het ziekenhuis.
  • Een vrouw van 87 jaar voelde zich misselijk en kreeg hartkloppingen na haar vaccinatie. Ze wordt sinds zaterdagnacht behandeld in het ziekenhuis maar is niet in kritieke toestand.
  • Een vrouw van 45 jaar kreeg ook uitslag binnen de dertig minuten na vaccinering.
  • Nog een vrouw van 66 jaar kreeg ook hartkloppingen na vaccinering. Ze ligt in het ziekenhuis met een stabiele toestand.
  • De laatste twee personen liggen dus op intensieve zorg. Volgens de ziekenhuisdiensten hadden de patiënten onderliggende gezondheidsproblemen en voelden ze zich enorm ziek na hun vaccinatie. Het betreft een man van 80 jaar en een vrouw van 72 met diabetes.

Twee overlijdens

Er stierven de afgelopen week zeker twee mensen na vaccinering met Sinovac. De dood van een 63 jarige man was wel niet gerelateerd. Een vrouw van 55 jaar stierf na vaccinering maar haar dood wordt nog onderzocht door de gezondheidsdiensten van Hongkong.

Sinds zaterdag kwamen de vaccins van Pfizer-BioNTech ook aan in Hongkong. Daarvan werden er al 300 prikjes uitgedeeld. De stad heeft nu een voorraad van zo’n 1,3 miljoen vaccins.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20