7 lichaamstaaltrucs om je onmiddellijk geliefd te maken

We weten onbewust allemaal wel hoe belangrijk lichaamstaal is als we een goede indruk willen maken. Het probleem is dat het veel gemakkelijker is om lichaamstaal bij iemand anders te beoordelen dan bij jezelf. Daarom schreef Leil Lowndes een boek waarin ze tips geeft over hoe je je jezelf een juiste houding kan geven tijdens conversaties of als je voor een publiek moet spreken.

Business Insider haalde er 7 belangrijke uit:

1. Lach niet onmiddellijk naar iemand

We hebben vaak de neiging om zodra we iemand opmerken meteen te glimlachen als een teken van herkenning. Deze glimlach wordt echter veel meer geapprecieerd wanneer mensen het idee hebben dat die enkel voor hen is bedoeld. Om dit effect te bereiken kan je best even een paar seconden nemen om naar iemands gezicht te kijken en dan pas een brede lach tevoorschijn toveren. Je lach zal hartelijker en echter lijken en mensen zullen denken dat je enkel hen op deze manier begroet.

2. Laat je ogen aan die van je gesprekspartner kleven

Oogcontact is enorm belangrijk tijdens een gesprek. Een goede tip om dit oogcontact op de juiste manier te maken is jezelf voor te stellen dat je ogen aan die van je gesprekspartner kleven. Zelfs tijdens een pauze of op het einde van het gesprek mag je die ogen niet zomaar laten gaan maar verbreek je het contact slechts langzaam. 

3. Blikken werpen

Als je in een groep mensen wil duidelijk maken dat je in één bepaald iemand geïnteresseerd bent is één goede manier om dat te doen af en toe een blik te werpen in de richting van die persoon. Je mag dit ook doen als deze persoon niet aan het woord is maar overdrijf niet, anders zal hij of zij zich misschien ongemakkelijk beginnen voelen.

4. Draai je hele lichaam mee

Als je kennismaakt met iemand dan is het goed deze persoon het idee te geven dat je echt 100% aandacht voor hem of haar hebt. Dit kan je bereiken door je volledige lichaam naar die persoon toe te draaien in plaats van enkel je hoofd. Hij of zij zal zich onmiddellijk gewaardeerd voelen.

5. Beweeg niet te veel

Als je tijdens een gesprek met iemand constant kleine bewegingen maakt met je handen of voeten dan zal die persoon al snel het idee krijgen dat je zenuwachtig of angstig bent. Om een zelfzekere rustige indruk te maken hou je jezelf best stil terwijl je blik op je gesprekspartner gericht blijft.

6. “Trek jezelf op aan je tanden”

Jawel deze tip klinkt een beetje vreemd. En toch is het een bekende en erg goede techniek om jezelf constant een goede lichaamshouding te geven. Ken je die lederen bitjes of mondstukken waar circusartiesten zich soms aan optrekken. Beeld jezelf in dat er in elke deuropening die je passeert zo’n bitje hangt. Elke keer dat je nu door een deur gaat trek je jezelf even op aan dat denkbeeldige bitje. Hierdoor ga je automatisch lachen, je zal je hoofd recht en de schouders naar achteren houden. De techniek is zo goed omdat we constant door deuropeningen lopen zodat we ook de hele tijd aan onze houding herinnerd worden.

7. Elke ontmoeting is er één met je beste vriend

Beeld je tenslotte elke keer dat je iemand voor het eerst ontmoet in dat je één van je beste vrienden terugziet. Je lichaamstaal zal automatisch hartelijkheid en vertrouwen uitstralen zonder dat je er verder over hoeft na te denken.

Meer