5,7 miljard euro verlies voor Deutsche Bank

Deutsche Bank heeft het afgelopen jaar een groter verlies geleden dan verwacht. Onder de streep stond in 2019 een verlies van ongeveer 5,7 miljard euro.

Dat heeft de bank donderdag in Frankfurt bekendgemaakt. Waar het verlies in 2018 nog 52 miljoen euro was, is dat nu stevig opgelopen door de grote reorganisatie bij de Duitse bank. Experten hadden gemiddeld gerekend op een verlies van ongeveer 5 miljard euro.

Deutsche Bank verkeert al enige tijd in zwaar weer en wil met een grote banenreductie miljarden euro’s besparen in de komende jaren. De omvangrijke herstructurering kost zowat 18.000 banen.

Topman Christian Sewing toont zich strijdvaardig en blikt optimistisch vooruit. Volgens hem verloopt de reorganisatie beter dan gepland, zo meldt hij in een brief aan de medewerkers. Ondanks de grote kosten voor de reorganisatie is de bank erin geslaagd om de kapitaalpositie te verstevigen, klinkt het.

Sewing verlegt de focus nu naar groei. ‘We zullen onze marktpositie niet meer enkel verdedigen. We zullen ze verder uitbouwen’, aldus Sewing.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20