500 extra jobs in Gentse haven door nieuwe logistieke hub voor e-commerce

Vastgoedontwikkelaar Heylen Warehouses start in het havengebied van North Sea Port met de bouw van een logistieke hub. Die zorgt voor 500 bijkomende jobs in het havengebied.

De investering moet vooral de snelgroeiende e-commerce-sector dienen. ‘Snelheid, zekerheid en kortere levertermijnen zijn belangrijker dan ooit’, zegt Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses. ‘Dat merken we zeker nu, in tijden van Covid-19, waar e-commerce en online winkelen een enorme boost kennen.’ De e-commerce is volgens het bedrijf ‘een belangrijk onderdeel van de vitale infrastructuur gebleken’.

Concreet is er een belangrijke nood aan meer opslagruimte ‘dichter bij huis’, legt het bedrijf uit. ‘Er zijn complexe ketens van toeleveranciers. Zij dienen elk hun producten just-in-time aan te leveren bij hun eindklant en dat op mondiale schaal. Corona laat ons zien hoe kwetsbaar deze ketens zijn als de logistiek hapert. Door meer strategisch gelegen opslagruimtes te voorzien, kunnen we levertermijnen verkorten en zijn we ook minder afhankelijk van schakels’, stelt de topman van het Herentalse bedrijf.

De logistieke hub is zo’n 250.000 vierkante meter groot en ligt op het bedrijventerrein Rieme Noord. Het bedrijf maakt zich sterk dat dit een ideale ligging is voor snel en vlot transport, omdat de site nabij de kruising van alle grote snelwegen (E17, E40, E34 en R4) ligt. Ook de spoorwegconnectie richting Europe en China ligt niet veraf.

Een projectbeeld. – Heylen Warehouses.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20