5 technieken uit de psychologie om jezelf geliefd te maken

Of je iemand bent die geliefd is of niet heeft niet enkel met je karakter (of uiterlijk) te maken. Je kan ervoor zorgen dat andere mensen je leuk vinden door een aantal eenvoudige psychologische technieken toe te passen. Business Insider deed deze week enkele van deze technieken uit de doeken. We vatten ze hieronder voor jou samen.

1. Geef mensen de kans om over zichzelf te praten

Het favoriete gespreksonderwerp van de meeste mensen? Zichzelf. Inderdaad vinden we het allemaal leuk om over onszelf te kunnen praten. Bovendien is dat een gespreksonderwerp dat je verplicht om te luisteren, wat je meteen ook een goede luisteraar maakt in de ogen van je gesprekspartner.

2. Vraag om advies

Als je iemand anders om advies vraagt dan geef je daarmee aan dat je de andere persoon beschouwt als iemand met veel kennis. Dat streelt zijn of haar ego natuurlijk en, je kan het al raden, de persoon die ons ego streelt vinden we automatisch ook leuk.

3. Vraag je gesprekspartner over iets positiefs in zijn of haar leven te vertellen

Mensen zullen je sympathieker vinden als het gesprek een positieve richting neemt. Begin dus eerst over een leuke gebeurtenis in hun leven alvorens meer algemene vragen te stellen.

4. Herhaal iemands laatste drie woorden

Iedereen heeft graag het gevoel dat er naar hem of haar geluisterd wordt. Dit kan je perfect bevestigen door iets wat ze op het einde van een zin gezegd hebben te herhalen.

5. Focus niet op negatieve zaken

Als je in een gesprek teveel aan het klagen bent over anderen loop je het risico dat je gesprekspartner je gaat associëren met hetgeen je aan het vertellen bent. Zo stralen de negatieve kwaliteiten van die andere persoon op jou af. Maar omgekeerd werkt het gelukkig ook. Als jij veel vertelt over wat je positief en leuk vindt aan anderen dan gaan mensen die naar je luisteren automatisch denken dat jij ook deze positieve kwaliteiten bezit. Maak hier dus handig gebruik van en focus op het positieve.

Meer