5 buitengewoon aparte hotels: van anders tot uiterst bizar

Overnacht in een leeuwenkooi of in een doodskist in het Berlijnse Propeller Island City Lodge Hotel of doe het iets rustiger aan in het regenwoud van Australië. Ongewone hotels vind je in alle geuren en kleuren, van ronduit anders tot uiterst bizar. Hier beschrijven wij zes bijzondere hotels overal ter wereld.

1. Overnachten in een Hobbit-huis

Hobbit Underground Motel, Otorohanga, Nieuw-Zeeland

Een bezoek aan Nieuw-Zeeland staat hoog boven aan het verlanglijstje van menig ‘Lord of the Rings’-fanaat. Op het Noordeiland kun je in Otorohanga als een Hobbit overnachten in het kleine Hobbit Underground Motel. Woodlyn Park, waar het motel ligt, biedt ook andere bizarre overnachtingsmogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld slapen in een volledig ingericht vliegtuig uit de jaren ’50.

Vergelijk hier vluchten naar Nieuw-Zeeland

Vergelijk hier de prijzen van hotels in Nieuw-Zeeland

 

2. Ontspannen in het regenwoud

Daintree Eco Lodge and Spa, Daintree, Australië

Met zijn 15 verborgen huisjes midden in het regenwoud en een uitstekend kuuroord is dit een uitgelezen plek om tot rust te komen. Voor wie trouwplannen heeft, biedt Daintree Eco Lodge and Spa ook meerdere huwelijksreispakketten aan. Bovendien leent de omgeving van Noord-Queensland zich uitstekend voor wie de Aboriginal cultuur wil ervaren of zich aan een uitstapje in het regenwoud wil wagen.

Vergelijk hier vluchten naar Australië

Vergelijk hier de prijzen van hotels in Australië

 

3. Beatlesmania in Liverpool

Hard Days Night Hotel, Liverpool, Engeland

Het Hard Days Night Hotel, dat in februari 2008 zijn deuren opende, telt 110 speciaal ontworpen kamers in Beatles-stijl en ligt in hartje Liverpool, op een steenworp afstand van de Cavern Club waar de Beatles vaak optraden. Op de muren van elke kamer prijken kunstwerken uit de Shannon-collectie, maar als je de Beatles-sfeer écht wilt opsnuiven, moet je de Lennon- of de Mc Cartney-suite boeken. In de Lennon-suite staat een mooie witte vleugel en in de Mc Cartney-suite hangt een speciaal ontworpen wandtapijt met krantenknipsels over Paul.

Vergelijk hier vliegtickets naar Liverpool

Boek hier een goedkoop hotel in Liverpool

 

4. Slapen in een leeuwenkooi of in een doodskist

Propeller Island City Lodge, Berlijn, Duitsland

Het Propeller Island City Lodge Hotel in Berlijn wil liever als een kunsttentoonstelling worden beschouwd dan als een bijzonder hotel. Elk van de 30 kamers is uniek en werd ingericht door de Duitse kunstenaar Lars Stroschen. Slaap in een leeuwenkooi of trek het deksel van de doodskist boven je dicht. Lijkt dit je wat al te kras, dan kun je een kamer kiezen waar alles ondersteboven staat – met meubelen die aan het plafond hangen – of opteren voor de diamantvormige spiegelkamer.

Vergelijk hier vliegtickets naar Berlijn

Boek hier een goedkoop hotel in Berlijn

 

5. James Bond voor één nacht

Capsulehotel, Den Haag, Nederland

Het Capsulehotel, dat in 2004 als kunstproject van start ging, telt vier ronde oranje reddingscapsules. Met een diameter van 4,25 meter biedt elke capsule overnachting voor max. 3 personen. Waan je voor één nacht James Bond in de luxe uitvoering met zijden slaapzakken, champagne, dvd-speler en alle James Bond-films. Hou je meer van hardcore survival, dan kun je kiezen voor de minimalistisch ingerichte versie waar je slaapt in hangmatten van gevonden visnetten en schapenvachten.

Boek hier een goedkoop hotel in Den Haag

Meer bizarre hotels vind je hier

(Bron: www.orbiville.be)

Meer