300 jobs weg bij Bol.com

Ook Ahold dochter bol.com ontkomt niet aan bezuinigingen. Bol.com-topvrouw Margaret Versteden kondigde de bezuinigingsronde donderdag aan in een personeelsbijeenkomst, waarvan een opname in handen is van het Financieele Dagblad.

In het nieuws: De komende drie jaar wil het platform 225 miljoen euro besparen, en als onderdeel daarvan schrapt het bedrijf driehonderd banen, ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. Het is de eerste bezuinigingsronde die bol.com in jaren moet doorvoeren. Volgens Versteden is de groei bij de webwinkel is stilgevallen.

  • De omzet van Bol.com daalde in de eerste zes maanden van het jaar.
  • In augustus blies Ahold Delhaize de beursgang van de webwinkel af, omdat de marktomstandigheden verslechterd waren.
  • Ondanks een forse omzetstijging verwacht Versteden geen groei meer, ook volgend jaar niet.
  • Het bedrijf verlengt de contracten van honderd mensen niet. De afgelopen maanden zijn openstaande vacatures niet meer ingevuld en is externe inhuur verminderd.
  • De divisie die advertentieruimte op de website en app verkoopt aan leveranciers en externe verkopers blijft buiten schot en de afdeling die logistieke diensten aan externe verkopers levert ook.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.