“300 jaar fossiele brandstoffen, 10 miljoen jaar fusie”: een expert van Bill Gates straalt optimisme uit over kernfusie

Kernfusie is techniek die al vele decennia experts op energiegebied fascineert. De recente vooruitgang op dit gebied kan deze droom wellicht werkelijkheid maken. Zelden heeft men zoveel enthousiasme gevoeld in de sector, en een expert van Bill Gates’ “duurzame” investeringsfonds zal dat enthousiasme niet temperen, integendeel.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl veel landen over de hele wereld hun energietransitie hebben ingezet met een focus op hernieuwbare energie, werken wetenschappers achter de schermen aan het realiseren van kernfusie. Deze schone en onuitputtelijke energiebron spreekt tot de verbeelding, maar er zijn middelen nodig om het onderzoek te financieren.

In het nieuws: Een nieuwe lofzang op kernfusie.

  • Phil Larochelle, een expert van Breakthrough Energy Ventures (BEV), het initiatief dat door Bill Gates is gelanceerd om duurzame energieoplossingen te bevorderen, heeft onlangs een krachtig pleidooi gehouden voor kernfusie.
  • Tijdens zijn toespraak legde hij ook uit waarom, ondanks het ongelooflijke potentieel, kernfusie niet genoeg enthousiasme weet op te wekken bij investeerders.

Over wie hebben we het? Larochelle is een absoluut zwa

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer