“300 jaar fossiele brandstoffen, 10 miljoen jaar fusie”: een expert van Bill Gates straalt optimisme uit over kernfusie

Kernfusie is techniek die al vele decennia experts op energiegebied fascineert. De recente vooruitgang op dit gebied kan deze droom wellicht werkelijkheid maken. Zelden heeft men zoveel enthousiasme gevoeld in de sector, en een expert van Bill Gates’ “duurzame” investeringsfonds zal dat enthousiasme niet temperen, integendeel.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl veel landen over de hele wereld hun energietransitie hebben ingezet met een focus op hernieuwbare energie, werken wetenschappers achter de schermen aan het realiseren van kernfusie. Deze schone en onuitputtelijke energiebron spreekt tot de verbeelding, maar er zijn middelen nodig om het onderzoek te financieren.

In het nieuws: Een nieuwe lofzang op kernfusie.

  • Phil Larochelle, een expert van Breakthrough Energy Ventures (BEV), het initiatief dat door Bill Gates is gelanceerd om duurzame energieoplossingen te bevorderen, heeft onlangs een krachtig pleidooi gehouden voor kernfusie.
  • Tijdens zijn toespraak legde hij ook uit waarom, ondanks het ongelooflijke potentieel, kernfusie niet genoeg enthousiasme weet op te wekken bij investeerders.

Over wie hebben we het? Larochelle is een absoluut zwa

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Radio Highlights
Meer premium artikelen
Meer
Luister live
Markten
My following
Markten
BEL20