3 Suisses krijgt bescherming tegen schuldeisers

Het legendarische Franse postorderbedrijf 3 Suisses – nu een website – heeft bescherming tegen zijn schuldeisers gevraagd en gekregen. Dat bevestigt Karine Schrenzel van ShopInvest, het bedrijf dat 3 Suisses anderhalf jaar geleden heeft overgenomen.

Volgens haar is 3 Suisses wel rendabel, maar torst het bedrijf een te hoge schuldenlast met zich mee. Die bedraagt volgens de zakenkrant Les Echos 5 miljoen euro.

De schulden zouden nog dateren van voor de overname en hebben dus niets te maken met de coronapandemie en de lockdown, klinkt het.

E-commerce

Schrenzel wijst er nog op dat de e-commerce tijdens de lockdown een snelle groei optekende. Een andere Franse modeketen, Camaieu, heeft vorige week ook bescherming tegen zijn schuleisers moeten vragen.

3 Suisses bestaat sinds 1932 en was jarenlang een ontzettende populair bedrijf. Het was de Netflix van de mode. Het bedrijf stuurde kledingcatalogussen op met de post, waar mensen dan uit moesten kiezen. Die selectie werd even later, ook weer met de post, opgestuurd.

Toen de e-commerce opkwam, gingen de zaken echter steeds slechter. De Belgische tak ging twee jaar geleden al failliet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20