17 opleidingen in artificiële intelligentie krijgen fiat van Vlaanderen

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) heeft in een persbericht aangekondigd dat er 17 opleidingen in artificiële intelligentie (AI) zijn goedgekeurd. In totaal komt Vlaanderen die projecten tegemoet met 2,8 miljoen euro.

Eind november besliste Vlaanderen om samen met het Europees Sociaal Fonds 8,5 miljoen euro te investeren in opleidingen die ondernemingen klaarstomen voor de digitale toekomst, zoals AI.

Ondertussen kregen 17 projecten van Crevits het fiat. Een van de Katholieke Hogeschool VIVES, bijvoorbeeld, dat inzoomt op de ethische consequenties van AI in ziekenhuizen. Elk project zal met 80.000 euro aan de slag kunnen.

Vlaanderen koploper

Er komt ook een nieuwe oproep aan bedrijven om projectaanvragen in te dienen. Nieuw is dat ook leervormen zoals e-learning kans maken op financiering. In totaal heeft Vlaanderen hier 6,4 miljoen euro voor vrijgemaakt.

Sinds maart 2019 maakt Crevits werk van een plan waarmee Vlaanderen koploper moet worden in de verdere ontwikkeling van AI. De ambitie is om op 3 jaar tijd ruim 100.000 Vlamingen basiskennis over AI mee te geven. Er werd daartoe een AI-stuurgroep in het leven geroepen die deze week voor de eerste keer samenkwam.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20