Johnson: “Zachte brexit is “volstrekte tijdsverspilling”

Volgens de Britse tabloidkrant The Sun heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson (Conservative Party), bekend als een beruchte brexiteer, aan politieke bondgenoten gezegd dat het scenario van een zachte brexit “volstrekte tijdsverspilling” is. Johnson heeft het dan over een brexit die het VK buiten de Europese Unie zet, maar nauwe banden garandeert met het continent. “Ik zou liever hebben dat we blijven, dan op die manier vertrekken,” zegt hij.

Brits minister van Buitenlandse Zaken Boris Johnson (Conservative Party) wil geen zachte brexit waarbij het Verenigd Koninkrijk nauwe banden blijft behouden met de Europese Unie, maar niets in de pap te brokken heeft. In zo’n geval kan het VK evengoed lid blijven van de EU, oordeelt Johnson. Hij haalt het voorbeeld van het Noorwegen aan: het land heeft toegang tot de Europese markt, ook al is het geen led van de EU. 

Ook Nigel Farage, de zakenman die bekend staat als één van de grootste aanstekers van de brexit, bleef niet onopgemerkt.”Het ‘Remain’-kamp heeft een meerderheid in het parlement, en tenzij we onszelf organiseren kunnen we de historische overwinning van de brexit verliezen”, zei Farage. Hij was ervan overtuigd dat een tweede referendum veel meer mensen zouden stemmen voor de brexit. 

De analyse over de haalbaarheid van zo’n nieuw referendum lees je hier.

EPA
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20