“Apple reduceert verkoopprognose iPhone X met 40%”

De verkoop van de iPhone X loopt minder vlot dan verwacht. Analisten verlagen hun prognoses voor het eerste kwartaal van 2018. Dat komt omdat de verkoopcijfers tijdens de kerst- en eindejaarsperiode lijken tegen te vallen.

Volgens analist Zhang Bin van Sinolink Securities zou in het eerste kwartaal van volgend jaar nog een totale verkoop van 35 miljoen eenheden worden geregistreerd. Dat zijn er 10 miljoen minder dan aanvankelijk geschat. Volgens Zhang weegt vooral de hoge kostprijs van de nieuwe smartphone op de verkopen.

Zhangs analyse wordt bijgetreden door JL Warren Capital LLC. Analisten daar verlagen hun prognose van 30 tot 25 miljoen stuks. Naast de hoge prijs wordt daar gewezen op “een gebrek aan interessante innovaties”. De analisten stellen zich ook vragen bij de zwakke vraag naar de iPhone X. En dat nadat toch een zeer zichtbare en dure publiciteitscampagne werd gevoerd.

De iPhone X moet het nieuwe paradepaard van het bedrijf uit Cupertino worden. Maar de concurrentie van Samsungs Galaxy Note en ook van de Chinese smartphoneproducenten Xiaomi en Huawei blijkt steviger dan gedacht.

Volgens de Taiwanese Economic Daily News (vertaling Google Translate) zou Apple zelf zijn verkoopprognose voor het eerste kwartaal van volgend jaar hebben gereduceerd van 50 miljoen tot 30 miljoen stuks. De krant voegt er aan toe dat Foxconn, de belangrijkste Chinese toeleverancier voor de iPhone X, niet langer personeel rekruteert.

Klanten lijken dus voor goedkopere versies van de iPhone te opteren. Vooral omdat de X te weinig technologische vernieuwing brengt voor het prijskaartje van 999 dollar (in de VS). De iPhone X komt met nieuwigheden als gezichtsherkenning en virtual reality (VR). Maar de verkoop zou worden belemmerd door een gebrek aan toepassingen voor augmented reality (AR).

[media-credit name=”Justin Sullivan/Getty Images/AFP” align=”aligncenter” width=”1024″][/media-credit]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20