Lamborghini Urus is snelste SUV ter wereld

In zijn hoofdkwartier in het Italiaanse Sant’Agata Bolognese heeft Lamborghini (Groep Volkswagen) zijn Urus SUV voorgesteld.

Sports Utility Vehicles (SUV) zitten in de lift, want volgens een rapport van autoconsulent Jato zal in 2018 wereldwijd meer dan de helft van alle verkochte nieuwe wagens tot de categorie van deze sportieve terreinwagens en aanverwante modellen behoren. Het gaat om een mijlpaal in de geschiedenis van de autosector.

Ook de grote luxemerken spelen op de trend in. De Lamborghini  Urus gaat zo niet enkel de concurrentie aan met de Mercedes G-Class, de Bentley Bentayga en de  Porsche Cayenne, maar straks zullen ook SUVs van  Aston Martin, Rolls Royce en naar alle waarschijnlijkheid ook Ferrari het speelveld bevolken.

De Urus kan van 0 naar 100 km per uur in 3,6 seconden en heeft een maximumsnelheid van 305 km per uur. Dat maakt van de Urus de snelste SUV ter wereld. Al kan men zich afvragen wat daar vandaag nog het nut van is. Kostprijs: vanaf 170.000 euro, zonder opties.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20