Onbeperkt bellen en sms’en? Dit zijn de goedkoopste gsm-formules

België blijft een duur land op het vlak van telecom. Dat blijkt nog maar eens als we kijken naar hoeveel je betaalt voor een onbeperkt gsm-abonnement. De eerste vaststelling is dat je in ons land nergens een abonnement kan nemen met onbeperkt mobiel internet.

Scarlet maakt bellen in zijn abonnementsformule Chili onbeperkt. Daardoor is het met 28 euro per maand het goedkoopste gsm-abonnement in België met onbeperkt bellen en sms’en. Als we kijken naar de prijzen bij de concurrentie zien we dat de prijsverschillen groot zijn.

We kijken dus naar abonnementen met onbeperkt bellen en onbeperkt sms’en in België en een minimum aan data. Chili van Scarlet is daarbij de duidelijke winnaar. Voor 28 euro krijg je onbeperkt bellen en sms’en en 4 GB. Wie 5 GB wil betaalt 33 euro. Scarlet maakt gebruik van het netwerk van Proximus.
Op de tweede plaats zien we VOO met de optie Tatoo. Die Waalse provider is in Vlaanderen vrij onbekend, maar kan je hier wel perfect nemen. Ze maken gebruik van het netwerk van Telenet. Voor 32 euro krijg je onbeperkt bellen en sms’en en 5 GB mobiele data. Voor 40 euro krijg je zelfs 13 GB. Kort daarachter volgen Orange en Base. Die hebben een formule met onbeperkt bellen en sms’en voor respectievelijk 33 en 35 euro. Bij Base krijg je daarvoor wel 1 GB meer. Beide providers hebben ook een optie met 12 GB. Die kost bij Base 45 euro en bij Orange 60 euro.

Goedkoper in pack

De duurste formules zien we bij Proximus en Telenet. Bij die eerste betaal je 42,99 euro voor Mobilus L, al krijg je dan wel 10 GB. Bij Telenet moet je 45 euro betalen voor Kong Supersize. Het is wel belangrijk om te beklemtonen dat sommige providers extra korting geven als je ook je internet- en tv-abonnement in je pack steekt. Zeker de grote providers zetten daarop in en geven zo grote kortingen.

Vergelijkingswebsite

Ook als je geen nood hebt aan onbeperkt bellen en bijna alleen gebruik maakt van mobile data, zijn er vaak nog andere opties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Mobile Vikings. Om een goed overzicht te krijgen van wat voor jou de beste formule is, kijk je best op een van de beschikbare vergelijkingswebsites, zoals bestetarief.be of mijntelefonie.be.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20