David Beckham verdient nog steeds 39.000 euro per dag

De Engelse ex-voetballer David Beckham (42) verdient nog steeds 39.000 euro per dag. Hij blijft daarmee een van de best betaalde voetballers van de Engelse competitie. Met dat verschil dat niet een club, maar hij zelf voor dat inkomen zorgt.

De commercialisering van het merk ‘Beckham’ gaat ook vier jaar nadat hij afscheid nam van de voetbalsport gewoon door. Uit zijn belastingaangifte blijkt dat zijn inkomsten voornamelijk afkomstig zijn uit ‘de exploitatie van de naam en de portretrechten van David Beckham’.

Beckham bezit ondertussen een fortuin dat op 185 miljoen euro wordt geschat. In 2016 verdiende hij ruim 16 miljoen euro. Dat geld komt voornamelijk uit verbintenissen waarbij zijn naam wordt ingezet. Zo promoot hij een een reeks merken, waaronder Adidas, Haig Club whisky en H&M.

Zijn naam doet het goed, zijn bedrijven… minder

Beckham kan het geld best gebruiken, want zijn bedrijf Footwork Productions Limited moest in 2016 een verlies van 7 miljoen euro incasseren. Dan is er nog het bedrijf van zij vrouw en ex-spice Girl Victoria Beckham. Ook dat bedrijf liet vorig jaar een verlies van 5,8 miljoen optekenen. Het kon in extremis worden gered, mits een lening van de ex-voetbalster. Beide bedrijven vormen deel uit van een holding waarin naast Beckham en zijn echtgenote ook XIX Entertainment zit, het agentschap van Simon Fuller.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20