7 tips om goedkoop een hotel te boeken

Prijzen van hotelovernachtingen kennen grote schommelingen. In dat opzicht zijn ze net als vliegtickets. Maar hoe boek je nu het goedkoopst een overnachting? Deze 7 trucjes helpen je alvast op weg:

1. Ga best in het laagseizoen

Als je kan, ga dan best in het laagseizoen op vakantie, want dan zijn de hotels aanzienlijk goedkoper. Maar let op: dat seizoen verschilt van bestemming tot bestemming. Check of het er op dat moment vakantie is, of het er zomer of winter is, of er geen regenseizoen is enzovoort. Hou daarnaast ook rekening met evenementen en feestperiodes op je bestemming. Om een voorbeeld te geven: tijdens de carnavalsperiode in Venetië is het meestal geen vakantie in België, maar door het carnaval zijn de hotels er dan extreem duur. [media-credit name=”© Standard Hotels” align=”aligncenter” width=”800″]check-in counter at Standard Hotels[/media-credit]

2. Zakenmensen versus citytrippers

‘Goedkopere’ hotels zijn vaak nóg minder duur tijdens de week. Vrijetijdsreizigers en studenten boeken deze namelijk vooral in het weekend. Dit in tegenstelling tot chiquere, meer zakelijke hotels: deze zijn net goedkoper in het weekend omdat zakenmensen dan meestal vrij zijn. Deze tip kan dus zeker van pas komen als je een hotel kiest.

3. Sorteer op prijs en daarna op beoordeling

Om een goedkope maar toch goede kamer te scoren, filter je best de resultaten op ‘laagste prijs eerst’ en daarna op ‘beoordeling’. Meestal krijg je dan een hele lijst met hostels te zien, en als je dat niet wil, kan je ze er simpelweg uitfilteren. Zo kan je dikwijls goede hoteldeals te pakken krijgen!

4. Neem je tijd

Laat je niet opjagen door de meldingen ‘Nog maar één kamer beschikbaar’, ‘Laatste kans!’ en ’10 mensen bekijken deze accommodatie’. Want wat blijkt? Deze boodschappen zouden misleidend zijn om je snel een hotelkamer te doen boeken. Als je naar de site van het hotel gaat, zie je dikwijls dat er nog meer dan genoeg keuze is. Boek daarom niet te snel, maar neem de tijd om alles rustig te vergelijken.

5. Boek niet té lang op voorhand

De beste deals vind je dikwijls op enkele weken voor je vertrek, omdat hotels de prijzen laten zakken als ze merken dat hun kamers niet vol raken. Wacht natuurlijk niet te lang, want anders zouden ze uitverkocht kunnen zijn. Wees best ook flexibel in je data, zo kan je de beste deals scoren.

6. Check ook de site van het hotel zelf

Hotel gekozen op een prijsvergelijkingswebsite als trivago of booking.com? Kijk dan eerst eens op de site van het hotel zelf voor je enthousiast je kamer reserveert. Want met promoties die enkel op de site van het hotel staan, kan je flink wat geld besparen.Daarnaast werken sommige boekingssites ook op commissie, dus via de site van het hotel zelf boeken kan soms zeker geen kwaad. [media-credit name=”Radisson” link=”http://www.radisson.com” align=”aligncenter” width=”800″][/media-credit]

7. Kies voor kosteloos annuleren

Boek ten slotte een kamer die kosteloos te annuleren is, op booking.com bijvoorbeeld. Zo kan je kort voor je afreisdatum nog checken of de prijzen niet omlaag gegaan zijn. Als dat het geval is, annuleer je simpelweg je kamer en boek je de goedkopere.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20