Eiffeltoren komt achter glas te staan; bezoek wordt 47% duurder

Wie de Eiffeltoren wil bezoeken, moet in de toekomst een andere weg volgen. Het monument staat nog steeds op z’n bekende plaats, maar de procedure om er te geraken wordt gewijzigd. Dat is het gevolg van de golf van terroristische aanslagen die Europa teistert. Parijs ziet zich genoodzaakt om nieuwe veiligheidsmaatregelen te treffen.

In Parijs zijn gisteren de werken begonnen die de Eiffeltoren moeten beschermen. Enkele maanden geleden werd al aangekondigd dat er muren rond het bekendste monument van Frankrijk zullen worden gebouwd. Die zullen drie meter hoog zijn en uit kogelvrij glas bestaan. Daarmee hoopt Parijs de toeristische attractie te wapenen tegen terroristische aanslagen.

De werken zijn maandag begonnen en zullen in totaal zes maanden duren. Uiteindelijk zal de Eiffeltoren omringd zijn door een drie meter hoge muur van kogelvrij glas. De muur zal ook zeven centimeter dik zijn en moet het monument beschermen tegen aanslagen met auto’s en vrachtwagens. De barrière alleen al zou zo’n 20 miljoen euro kosten. [media-credit name=”Pixabay” link=”https://pixabay.com/en/eiffel-tower-paris-city-history-1784212/” align=”aligncenter” width=”640″][/media-credit]

Wordt een bezoek aan de Eiffeltoren fors duurder?

Ook tijdens de werken zullen toeristen de Eiffeltoren kunnen blijven bezoeken. Behalve de muren komen er ook nieuwe veiligheidscamera’s en de autoriteiten profiteren er ook van om het complex een nieuw laagje verf te geven. Het hele project zal Parijs uiteindelijk bijna 300 miljoen euro kosten. Zo’n kosten kunnen natuurlijk negatieve gevolgen hebben voor de inkomprijs. En die prijsverhoging zit er helaas ook aan te komen. Volgens RTL ga je in plaats van de huidige 17 euro liefst 25 euro betalen om de Eiffeltoren te bezoeken. Dat is een verhoging van 47 procent. Officieel is die prijs nog niet, maar wel wanneer de Raad van Parijs eind deze maand z’n goedkeuring zou geven. Slecht nieuws dus voor de ongeveer zeven miljoen toeristen die jaarlijks de Eiffeltoren bezoeken. Binnenkort wordt dat een flinke hap uit je budget voor een citytrip. Selfies met het bekende monument blijven gratis (al moet je er wel een muur bij nemen).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20