Uber zet testprogramma voor zelfrijdende wagens stop na crash

Zelfrijdende auto’s zijn de toekomst, maar het gaat voorlopig nog regelmatig mis. Dat was bij Google al meerdere keren het geval, maar nu ook bij de alternatieve taxidienst Uber. Vrijdag crashte een zelfrijdende auto in Arizona, waardoor het bedrijf voorlopig heeft besloten met verdere tests te stoppen.

Het is tot nu toe geen al te best jaar voor Uber, maar deze keer kwam daar in ieder geval geen menselijk handelen aan te pas. De crash is inmiddels door het bedrijf bevestigd. De zelfrijdende Volvo belandde op de zijkant nadat er door een andere auto geen voorrang werd verleend. Het is niet bekend of er mensen in de auto zaten tijdens de crash, maar er zijn in ieder geval geen gewonden gemeld.

Californië, Arizona, Pennsylvania…

Natuurlijk is de crash zelf vervelend voor Uber, maar eigenlijk loopt het hele project met de zelfrijdende taxi’s tot nu toe verre van op rolletjes. Het oorspronkelijke plan was om de tests uit te voeren in Californië, maar daarvoor was een vergunning nodig die Uber niet wilde aanvragen. Daarna zijn de auto’s verhuisd naar Arizona, om ze daar te testen. In het Amerikaanse Pittsburgh (Pennsylvania) wordt ook nog door Uber met zelfrijdende auto’s getest, tot op heden zonder problemen. Of die tests wel doorgaan is niet bekend.

 


De auteur Marloes de Hooge is chief editor bij Dutchcowboys.nl

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20