Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 31 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

EU-ambtenaren krijgen loonsverhoging van 3,3%

Logo Business AM

28/11/2016 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

Brussel legt 18 miljoen euro opzij om alle 47.000 ambtenaren met terugwerkende kracht tot juli van dit jaar een loonsverhoging van 3,3 % te geven.

EC-voorzitter Jean-Claude Juncker vaart best en ziet zijn jaarsalaris met 10.362 euro stijgen tot 324.377 euro.

De loonsverhoging wordt berekend op basis van de gemiddelde loonsverhogingen in een reeks Europese landen. Verder worden ook de kosten van het levensonderhoud in Brussel en Luxemburg in de berekening opgenomen.

Marianne Thyssen

De loonsverhoging brengt het jaarinkomen van eurocommissarissen waaronder Marianne Thyssen op 264.438 euro (+8.448 euro). Ter vergelijking: ze verdient daarmee minder dan onze premier Charles Michel, maar een pak meer dan bijvoorbeeld de Nederlandse premier Mark Rutte, de Franse president François Hollande, de Britse premier Theresa May of de Japanse premier Shinzo Abe.

De verhoging geldt voor alle EU-medewerkers. Wie zich op de laagste trede van het EU-echelon bevindt verdient nu minimum 29.766 euro per jaar. Het maximale jaarsalaris voor een kantoormedewerker binnen de EU stijgt tot 62.465 euro.


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO