11 zaken die u niet wist over seks op kantoor

Arianne Cohen schreef het boek ‘The Sex Diaries Project: What We’re Saying About What We’re Doing’ – (Vrij vertaald: ‘Het Seksdagboekproject: Wat we zeggen over wat we doen). Ze ondervroeg 2.000 individuen over hun kantoorleven en ontdekte dat dit vaak erotisch geladen is en dat sommigen zich er niet voor schromen om het in geuren en kleuren uit de doeken te doen. Ze kwam tot deze 11 opmerkelijke vaststellingen.

1. Onderzoek toont aan dat de CEO niet de persoon is die er het meest actieve seksleven op nahoudt.

Pixabay

De werknemers in het middenmanagement en in de onderlaag van het bedrijf zijn degenen die het meest actief zijn in de slaapkamer. De baas is vaak te druk bezig of te gestresseerd om een actief seksleven te onderhouden. (Alhoewel leeftijd geen rol speelt).

2. Van de 2.000 mensen die deelnamen aan de enquête gaven 51 toe ooit betrapt te zijn geweest met een ander

Pixabay

Van die 51 werden er maar liefst 47 betrapt door sms’jes of telefoonrekeningen. Het gros van de geheime communicatie vond plaats tijdens de werkuren. 

3. Volgens de Equal Employment Opportunity Commission spanden Amerikanen in 2013 ruim 11.364 rechtszaken voor seksuele intimidatie aan

Pixabay

Dit voor een totale waarde van 41 miljoen euro. Meer dan 17% van deze rechtszaken werd ingediend door mannelijke werknemers. 

4. De kans dat je collega’s porno bekijken op het werk is niet gering

Pixabay

Volgens de enquête doet de helft van alle werknemers dit van tijd tot tijd. De meesten zijn wel slim genoeg om hun mobiele telefoon of iPad te gebruiken en niet de bedrijfscomputer.

5. Het toilet is ook een populaire plek om seksueel getinte berichtjes te versturen

frog toilet mobile pixabay

25% van de ondervraagden gaf toe dat ze minstens één keer per week op het toilet de hand aan zichzelf slaan om zich van “stress” te ontdoen.

6. Ben je bang dat je affaire met iemand op het werk zich als een lopend vuurtje verspreidt?

Pixabay

De kans is gering. Slechts 10% van de ondervraagden waren op de hoogte van affaires op het werk, zelfs wanneer hun beste vrienden er bij betrokken waren.

7. Relaties die worden beëindigd zijn ongemakkelijk voor iedereen die in de buurt van de betrokkene(n) werkt

Tim Gouw @punttim

Verwacht niet te veel van een collega met liefdesverdriet. Het effect van een gebroken hart op het menselijk brein is vergelijkbaar met dat van OCD (Obsessieve-compulsieve stoornis) of een verslaving.

8. Mannen die voor hun werk de baan op moeten zijn meer geneigd om hun vrouw te bedriegen dan omgekeerd.

Pixabay

Slechts 1 op 4 is ontrouw, maar als het eenmaal gebeurt, blijft het meestal niet bij die ene keer.

9. Getrouwde werknemers zijn minder geneigd om dit te doen.

couple love ring married pixabay

Ondervraagden die zich in de eerste zes maanden van een relatie bevonden, gaven toe dat ze af en toe logen tegen hun baas over afspraken, om de middag door te kunnen brengen met hun geliefde. Getrouwde werknemers waren veel minder geneigd om dit te doen.

10. Seks op het werk wordt steeds zeldzamer

Pixabay

Open ruimtes, glazen muren en veiligheidscamera’s maken dit immers steeds moeilijker. Mensen die laat nablijven op het werk beschikken dan weer wel over de mogelijkheid om het op het werk te doen.

11. De receptionist(e) is doorgaans van alles op de hoogte.

receptionist smile friendly woman

Receptionistes weten wie een affaire heeft, wie depressief is en wie binnenkort wordt ontslagen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20