Bijna 100.000 toeschouwers zien hoe Daniel Dubois Anthony Joshua knock-out slaat in Wembley

De Britse zwaargewichten Daniel Dubois en Anthony Joshua stonden zaterdagavond oog in oog in een spectaculaire wereldtitelstrijd in het Wembley Stadium. Voor een publiek van meer dan 98.000 toeschouwers wist Dubois de ervaren Joshua in de vijfde ronde knock-out te slaan.


  • Daniel Dubois verslaat Anthony Joshua met knock-out in de vijfde ronde.
  • Hij behoudt zo zijn IBF-wereldtitel bij de zwaargewichten en droomt ongetwijfeld van een nieuwe titelkamp bij de andere boksbonden.
  • 98.128 toeschouwers zagen de kamp in Wembley. Dat is het grootste aantal ooit voor een bokswedstrijd in het Verenigd Koninkrijk.

Sinds ‘His Excellency’ Turki Alalshikh met oliegeld uit Saudi-Arabië op de bokswereld heeft gesmeten, is de bokssport aan een enorme revival bezig. Waar toppers elkaar vroeger meestal ontweken, nemen ze het nu wel regelmatig tegen elkaar op omdat er heel wat geld tegenover staat. Het zorgde ervoor dat 2024 al een grandcrujaar was en daar is dit weekend nog een nieuw hoogtepunt bijgekomen.

In Wembley nam de 27-jarige Daniel Dubois het op tegen de 34-jarige Anthony Joshua. Dat deden ze voor een publiek van 98.128 toeschouwers. Dat is het grootste aantal ooit voor een bokskamp in de UK en het zesde meeste ooit wereldwijd.

Dominantie van Dubois vanaf de start

Met nauwelijks verschil in lengte en gewicht – beide mannen torenen boven 1,95 meter uit en wegen zo’n 110 kilogram – was het fysiek een gelijkwaardige strijd. Toch hadden velen verwacht dat de ervaring van Joshua de doorslag zou geven. Maar vanaf de eerste bel bleek dat Dubois vastbesloten was om zijn stempel te drukken.

Al vanaf de eerste ronde werd duidelijk dat Daniel Dubois niets te verliezen had. Joshua maakte fouten, zijn dekking zakte regelmatig, en Dubois greep zijn kansen. In de eerste ronde plaatste hij een scherpe rechterhoek die Joshua naar het canvas stuurde voor een eerste knock-down.

Joshua leek aangeslagen en had moeite om zijn balans terug te vinden in de tweede ronde. Dubois daarentegen bleef druk uitoefenen, duwde zijn tegenstander herhaaldelijk tegen de touwen en dicteerde het tempo van het gevecht. De derde ronde verliep op dezelfde manier, en opnieuw werd Joshua tegen het einde van de ronde naar de grond geslagen. De bel redde hem echter van een vroegtijdig einde.

De genadeslag in de vijfde ronde

Hoewel Joshua in de vierde ronde beter terugkwam en enkele rake klappen uitdeelde, bleef Dubois onverstoorbaar. Hij incasseerde de slagen zonder problemen en zette zijn agressieve aanpak voort. In de vijfde ronde was het uiteindelijk voorbij voor Joshua. Een perfect geplaatste rechterhoek van Dubois bracht hem definitief naar de grond. De scheidsrechter beëindigde het gevecht, en Daniel Dubois werd uitgeroepen tot winnaar.

Met deze spectaculaire overwinning vestigt Dubois zich als een geduchte kracht in de wereld van het zwaargewicht boksen. Zijn carrière neemt een grote sprong voorwaarts, en de toekomst belooft nog meer spannende gevechten. Hij zal ongetwijfeld met grote interesse uitkijken naar de rematch tussen Oleksandr Usyk en Tyson Fury, gepland voor 21 december 2024 in Riyadh. De winnaar van die strijd zou zijn volgende tegenstander kunnen worden.

Een onzekere toekomst voor Joshua

Voor Anthony Joshua, een voormalige wereldkampioen, is de toekomst minder zeker. Twee jaar terug leek hij al eens uitgeteld na enkele nederlagen, maar in 2024 knokte hij zich terug naar de top. Dat hij juist nu opnieuw geklopt wordt, zorgt ervoor dat zijn carrière op een kantelpunt staat. In een eerste reactie liet hij weten niet te zullen stoppen, maar wanneer hij weer in actie zal komen, valt af te wachten.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.