10 dingen die je niet mag doen met een Visa kaart

Over heel de wereld worden betalingen en geldopnames met behulp van een Visa kaart veelvuldig geaccepteerd. Dit wil overigens niet zeggen dat je een tovermiddel in handen hebt en dus naar hartenlust en ongelimiteerd geld uit kunt geven. Hieronder hebben de 10 meest belangrijke don’ts van een Visa kaart voor je op een rijtje gezet.

  1. Uit handen gegevens van de gegevens van je Visa kaart kan ertoe leiden dat kwaadwillende personen misbruik maken van deze informatie. Er kunnen in dergelijke gevallen betalingen of geldopnames worden verricht waar je geen toestemming voor hebt gegeven.
  2. Uit handen geven van de geheime pincode die gekoppeld is aan je Visa kaart kan eveneens misbruik in de hand werken. Betalingen verrichten bij bedrijven of geld opnames uitvoeren bij geldautomaten wordt dan immers kinderspel als kwaadwillenden eveneens je Visa kaart in handen weten te krijgen.
  3. Als minderjarige een Visa kaart gebruiken is doorgaans niet toegestaan. Alleen een prepaid Visa kaart kan, mits een wettelijk vertegenwoordiger van de minderjarige in kwestie het contract ondertekent, door een jongere vanaf een bepaalde leeftijd worden gebruikt.
  4. Voor gebruik in de Verenigde Staten van Amerika dien je je Visa kaart eerst te activeren. Indien je dit niet hebt gedaan dan kun je geen gebruikmaken van je Visa kaart als betaalmiddel in de Verenigde Staten.
  5. Een Visa kaart is gekoppeld aan een bepaalde bestedings- en/of kredietlimiet die niet overschreden mogen, en kunnen worden. In bepaalde gevallen kun je wel een verzoek indienen om deze limieten aan te passen.
  6. Kopieën van je Visa kaart mogen nooit worden afgegeven aan derden. Met de verstrekte gegevens kan immers fraude in de hand worden gewerkt. Je dient dan ook altijd alert te zijn dan een verkoper je kaart niet fotografeert of kopieert.
  7. Een Visa kaart onbewaakt ergens achter te laten, kun je beter niet doen. Zelfs niet als je je in een vertrouwde omgeving bevindt is dit immers een uitnodiging voor kwaadwillenden om je kredietkaartgegevens of je Visa kaart te misbruiken of te stelen.
  8. De geheime pincode van je Visa kaart bij je kredietkaart bewaren is erg onverstandig. Bij verlies of diefstal van bijvoorbeeld je portemonnee hoeven kwaadwillende personen weinig moeite te doen om je kaart te misbruiken.
  9. Bij problemen bij betalingen of geldopnames met je Visa kaart mag je geen hulp van derden accepteren. Je dient dan direct contact op te nemen met het noodnummer van de verstrekker van je kredietkaart.
  10. Je Visa kaart gebruiken zonder eerst je handtekening erop te plaatsen, kun je beter niet doen. Indien je je kaart verliest of als deze wordt gestolen dan kan een ander immers veel gemakkelijker identiteits- of kredietkaartfraude plegen. Je handtekening kan namelijk door een verkopende partij worden gebruikt als controlemiddel.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20