1 op de 5 Belgen wil van bank veranderen als die te weinig klimaatinspanningen levert

Belgen hebben meer en meer aandacht voor het klimaatbeleid van een bank. Volgens een recente rondvraag van VDK Bank is één op de vijf Belgen zelfs bereid andere horizonten op te zoeken als hun huidige bank onvoldoende inspanningen levert op het vlak van duurzaamheid.

Waarom is dit belangrijk?

Op de klimaattop in Dubai staat de uitfasering van fossiele brandstoffen hoog op de agenda. Ook de financiële sector heeft hier een grote rol in te spelen. De omgang met fossiele brandstoffen door de banken in ons land kan duidelijk beter, zo bleek al uit een recent onderzoek van de ngo FairFin. 

In het nieuws: Belgen kijken door een kritische bril naar het klimaatbeleid van hun bank, leert een bevraging van VDK Bank bij 1.100 landgenoten.

  • Eén op de vijf landgenoten (21 procent) is van plan om van bank te veranderen als die onvoldoende inspanningen levert op het vlak van duurzaamheid. 
  • Slechts 10 procent van de Belgen vindt het goed dat zijn/haar bank investeert in CO2-intensieve bedrijven. Bijna 80 procent wil niet dat hun bank kredieten verstrekt aan bedrijven die veel C
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer