“Mes in de rug”, “verraad”: Zuid-Korea woedend over elektrische wagen-protectionisme VS

In Seoel valt de Amerikaanse wens om de voorkeur te geven aan elektrische voertuigen die in Noord-Amerika gemaakt worden, allerminst in goede aarde.

Waarom is dit belangrijk?

Dit is een kwestie die de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Zuid-Korea, een land waarop Washington zwaar rekent om de alles verterende invloed van China in de regio tegen te gaan, duidelijk zou kunnen vertroebelen.

Vorige maand heeft Joe Biden, door de Inflation Reduction Act (IRA) te ondertekenen, een impuls gegeven aan de nationale EV-sector. De wet bepaalt dat alleen aankopen van in Noord-Amerika geproduceerde elektrische wagens in aanmerking komen voor een belastingvermindering van maximaal 7.500 dollar.

Tegelijkertijd sluit de Act grote concerns uit die geen fabriek in de States hebben; deze lopen het risico hun verkoop te zien dalen. Onder deze fabrikanten zijn Volkswagen, Toyota, Kia en zelfs

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.