Zonnepanelenpark van 3,5 hectare op site Sibelco

Op de terreinen van het zandwinningsbedrijf Sibelco in Lommel is een zonnepanelenpark van 3,5 hectare geopend. Daarmee wordt de site één van de grootste zonnepanelenparken van Europa. Initiatiefnemers zijn het zandwinningsbedrijf Sibelco, Group Machiels en de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). Het park heeft een piekvermogen van 1.700 kilowatt. Met het project is een investering van ongeveer € 8 miljoen gemoeid. Die investering wordt gedragen door het bedrijf Zonnecentrale Lommel, waarin vooral Group Machiels en de Limburgse Reconversiemaatschappij investeren. De zonnepanelen werden geplaatst op de saneringsberging van Sibelco. Daar bevinden de gronden die werden afgegraven tijdens de bodemsanering van de site van General Motors. Door deze ingreep moet de saneringsberging volgens Sibelco, dat de elektriciteit voor eigen gebruik zal aanwenden, een duurzame invulling krijgen. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20