Zendaya reageert op kritiek leeftijdsverschil tegenspeler in ‘Malcolm & Marie’: “Ik ben geen kind meer”

Zendaya is binnenkort samen met acteur John David Washington te zien in de Netflixfilm Malcolm & Marie. Zendaya en John David zijn de enige twee acteurs die in de film te zien zijn en ze spelen een koppel. Maar daarop kwam heel wat kritiek door het “grote leeftijdsverschil” tussen de twee. De actrice reageert nu in een interview met E! News op die kritiek.

Je kan Zendaya kennen als tiener uit Disneyreeks Shake It Up, of uit Euphoria, waarin ze bijna 10 jaar later nog steeds een tiener speelt. Maar eigenlijk is Zendaya al lang geen tiener meer. Ondertussen is ze een 24-jarige vrouw die dus ook rollen als volwassen vrouw speelt. En dat lijken sommigen al eens te vergeten.

Malcolm & Marie

Op vrijdag 5 februari verschijnt de film Malcolm & Marie op Netflix. Die film, geschreven en geregisseerd door Sam Levinson, mag op z’n minst bijzonder genoemd worden. De film werd namelijk volledig gedraaid in het heetst van de coronacrisis en de cast bestaat uit welgeteld twee acteurs.

Zendaya en John David Washington spelen het koppel Malcolm en Marie. Malcolm is een filmmaker die net zijn eerste film heeft uitgebracht. De film toont het koppel wanneer ze thuiskomen na de filmpremière. Het is een spannende avond voor Malcolm want hij wacht op de reacties van de filmcritici. Maar ondertussen duiken er ook andere zaken op en die zetten de relatie van Malcolm en Marie stevig onder druk.

Leeftijdsverschil

In de trailer voor de film is al te zien hoe we een andere kant van Zendaya te zien zullen krijgen in de film. Zo zien we een sensuele vrouw in een passionele relatie. Veel mensen reageerden positief op de trailer maar er kwam ook kritiek en die had vooral te maken met het leeftijdsverschil tussen de twee acteurs.

Zendaya is namelijk 24 en John David Washington is 36 jaar oud. Er is dus een leeftijdsverschil van 12 jaar tussen de twee hoofdrolspelers. En dat vinden veel mensen “ongepast”.

Zendaya: “Ik ben geen kind meer”

https://www.youtube.com/watch?v=YggkySqXOVA

In een interview met E! News wordt de kritiek aangekaart en daarbij heeft Zendaya een verklaring voor de vele fronsende wenkbrauwen. “Ik denk dat mensen het vreemd vinden omdat ik al sinds ik 16 jaar ben een 16-jarige speel. Dus je moet er ook aan denken dat mensen opgroeiden met mij als een kind. Het is dus als kijken hoe je jongere broertje of zusje volwassen is en je beseft: ‘Ik ben hier niet klaar voor.’ Het is moeilijk voor mensen om te beseffen dat ik opgegroeid ben in het echte leven, zelfs al speel ik nog steeds een tiener op tv.”

Met dat laatste verwijst Zendaya naar Euphoria, waarin ze de rol speelt van de 17-jarige Rue. Hoewel ze daar dus in de huid kruipt van een tiener is ze eigenlijk al 24-jaar oud en kan ze dus ook een volwassen vrouw spelen die in een relatie is met een volwassen man.

Malcolm & Marie verschijnt op vrijdag 5 februari op Netflix.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20