Zaken waarop je best niet bespaart

Er bestaan in het leven ongelofelijk veel verschillende zaken waarop we als mens kunnen besparen. Maar er zijn behoorlijk wat zaken waarop je beter niet wil bespaart. Doe je dat wel? Dan is de kans groot dat deze (bescheiden) besparing je uiteindelijk heel wat meer geld zal kosten. Op welke zaken je in het leven dan ook maar beter niet kan besparen, vertellen we je graag door middel van de onderstaande informatie.

1. De zorg- en hospitalisatieverzekering

In België is het zo dat iedereen via de zogenaamde ziekenkas is verzekerd tegen allerhande medische kosten. Om aanspraak te kunnen maken op de dekkingen van deze verzekering is het evenwel belangrijk om twee periodieke kosten tijdig te betalen, namelijk:

  1. De jaarlijkse abonnementskost voor de ziekenkas;
  2. De sociale verzekeringsbijdragen die moeten worden betaald;

Deze laatste zijn niet zozeer iets waar werknemers zich zorgen om hoeven te maken. Voor mensen die een eigen zaak hebben en dus actief zijn als zelfstandige is dat uiteraard wel het geval. Zij dienen namelijk per kwartaal deze toch niet onaanzienlijke bijdragen te betalen. Doet men dat niet en doet er zich een medische (nood)situatie voor? Dan is het helaas zo dat er vanuit de zorgverzekering geen tussenkomst zal worden geboden met alle gevolgen van dien. Ondanks het feit dat Belgen dus standaard best goed zijn verzekerd voor verschillende medische situaties geldt dat de standaard zorgverzekering lang niet over de hele lijn alle vereiste dekkingen bevat, in tegendeel.

Meer