Trekt Xi Jinping binnenkort naar Moskou?

De Chinese president Xi Jinping zou in de komende maanden de Russische hoofdstad Moskou willen bezoeken. Dat schrijft The Wall Street Journal. De ware toedracht van de reis is nog onduidelijk; Beijing zegt zelf dat het een actievere rol wil spelen in het beëindigen van het conflict in Oekraïne.

Waarom is dit belangrijk?

De rol van China op het wereldtoneel is veelbesproken. Enerzijds wil het de handelsbanden met het Westen behouden, maar anderzijds laat het ook Rusland niet vallen als bondgenoot. De Verenigde Staten vermoeden dat China nu zelfs van plan is wapens te leveren aan het regime in Moskou.

In het nieuws: Xi Jinping plant een bezoek aan Moskou.

  • Volgens The Wall Street Journal plant Beijing om de komende maanden een top te organiseren, waarbij de Chinese president zijn Russische tegenhanger Vladimir Poetin ontmoet. Dat schrijft het op basis van bronnen dicht bij het Chinese regime. Wel zou de reis nog in een vroege planningsfase zitten. De trip zou pas ten vroegste voor april of mei zijn
  • Concreet zou Xi de Russische dictator willen aanmanen om het conflict tot een einde t
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer