Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Winter leidde tot uitzonderlijk aantal dagen weerverlet

Logo Business AM

28/03/2013 | Marc Horckmans | 1 min leestijd

De Conderatie Bouw heeft aan premier Elio Di Rupo gevraagd om de weersomstandigheden van de voorbije winter als een uitzonderlijke situatie te erkennen. Door die erkenning zouden aannemers immers de mogelijkheid krijgen om de uitvoeringstermijnen die met klanten werden afgesproken, te verlengen. Zonder een officiële erkenning moeten de aannemers volgens de Confederatie Bouw immers rekenen op de goodwill van de opdrachtgevers om de uitvoeringstermijnen te verlengen zonder dat schadevergoedingen moeten worden betaald omdat de gestelde deadlines niet zijn gehaald. In de algemene aannemingsvoorwaarden is bepaald dat een aannemer bij onvoorziene omstandigheden kan vragen om een verlenging van de uitvoeringstermijnen. Door de aanhoudende winter lagen vele werven noodgedwongen stil. In totaal werden deze winter al 42 dagen weerverlet geregistreerd. De voorbije twee decennia werden gemiddeld 28 dagen weerverlet per jaar opgetekend. (MH)


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks