Winter leidde tot uitzonderlijk aantal dagen weerverlet

De Conderatie Bouw heeft aan premier Elio Di Rupo gevraagd om de weersomstandigheden van de voorbije winter als een uitzonderlijke situatie te erkennen. Door die erkenning zouden aannemers immers de mogelijkheid krijgen om de uitvoeringstermijnen die met klanten werden afgesproken, te verlengen. Zonder een officiële erkenning moeten de aannemers volgens de Confederatie Bouw immers rekenen op de goodwill van de opdrachtgevers om de uitvoeringstermijnen te verlengen zonder dat schadevergoedingen moeten worden betaald omdat de gestelde deadlines niet zijn gehaald. In de algemene aannemingsvoorwaarden is bepaald dat een aannemer bij onvoorziene omstandigheden kan vragen om een verlenging van de uitvoeringstermijnen. Door de aanhoudende winter lagen vele werven noodgedwongen stil. In totaal werden deze winter al 42 dagen weerverlet geregistreerd. De voorbije twee decennia werden gemiddeld 28 dagen weerverlet per jaar opgetekend. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20