Wie geld voorschiet, stuurt zijn vrienden nu achteraf ook een afrekening via Messenger

Een veelvoorkomend probleem: je schiet geld voor op restaurant, maar na een paar dagen zijn een paar mensen vergeten dat ze je dat ook nog terug moeten. Belfius komt met een oplossing: een rekening sturen via Messenger. Je hoeft ook geen klant te zijn om van de dienst, Pengo, gebruik te maken én hij houdt ook bij wie er al betaald heeft. 

Aangezien we intussen Tesla’s naar de ruimte kunnen lanceren, werd het tijd dat we een app krijgen die je rekening in stukjes deelt en de rekening naar je vrienden stuurt. Dankzij Pengo, de app van Belfius, kan iedereen met een banking-app, ook meteen het bedrag doorstorten. Daarvoor gebruikt Pengo Facebook Messenger. Je hoeft zelfs geen Belfius-klant te zijn en een extra app installeren is ook niet nodig. 

Hoe werkt het?

Om de app te gebruiken, wordt je vrienden met Pengo op Messenger. Je kan met Pengo praten, die vraagt je om info over je vrienden en je rekeningnummer. Pengo stuurt de boodschap dan door. Met zeven miljoen Belgische Facebookgebruikers snap je wat de aantrekkingskracht van Pengo is. 

Voor de Facebookloze gezelschappen kan je als Belfiusklant ook via Whatsapp, mail of sms een reminder sturen. Daar kan je trouwens de Belfius-app voor gebruiken.  

Dé vraag die techies zich stellen: checkt Facebook meteen jouw gegevens? Belfius claimt van niet. De betalingen gebeuren namelijk binnen het beveiligde ecosysteem van de bank. Of daamee verzekerd wordt dat Facebook niet weet hoeveel jij gemiddeld uitgeeft aan een etentje, is niet duidelijk. 

Tikkie

Tikkie, de vergelijkbare dienst van ABN Amro in Nederland, heeft na één jaar al één tiende van Nederland als gebruiker. ’t Is dus wel duidelijk dat we met z’n allen ons geld terug willen. Door de onpersoonlijke kant van Pengo, worden er ongetwijfeld wat vriendschappen gered. 

Meer