Die Welt: ‘Berlijnse onderwereld in handen van Arabische clans’

In Berlijn is de criminele wereld nagenoeg helemaal in handen geraakt van Arabische clans. Dat blijkt uit een rapport van de Duitse krant Die Welt.

Opgemerkt wordt dat de Arabische migratie het hele criminele landschap van de Duitse hoofdstad heeft veranderd. Er wordt aan toegevoegd dat deze criminele families door een intensieve rekrutering bij nieuwe migranten hun greep op de georganiseerde misdaad in Berlijn steeds verder versterken. Daarbij zou vooral gezocht worden naar jonge en fysiek sterke mannen om het moeilijke werk – zoals inbraken, drugtrafieken en gewelddadige confrontaties met vijandige bendes – op te knappen. De criminele scène van Berlijn wordt al langer door buitenlandse partijen gedomineerd. Volgens de lokale autoriteiten is het merendeel van de georganiseerde misdaad in handen van zeven tot negen grote familiale groepen die op het einde van de jaren zeventig vanuit Libanon naar Duitsland zijn geëmigreerd.

Macht

Dirk Jacob, directeur van het Landeskriminalamt (LKA), merkt daarbij op dat deze groepen graag hun macht tonen door heel gedurfde acties in volle daglicht en drukke centra van de stad op te zetten. Naast diefstallen en drugshandel controleren deze groepen ook het grootste deel van de prostitutie in de Duitse hoofdstad. Prostituées en zelfs pooiers moeten de Arabische bendes betalen om met rust gelaten te worden. Michael Kuhr, een bekend bodyguard van Duitse beroemdheden, wijst erop dat de Arabische groepen inmiddels alle sectoren van de criminele wereld van Berlijn in handen hebben genomen. Hij waarschuwt tevens dat de Arabische gangsters extreem gevaarlijk zijn en voor niets respect kennen. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20