Weet je niet hoe je een pakketje moet verzenden? Lees dan gauw verder!

Geschreven met de input van Twenty Four Webvertising.

Het verzenden van een pakketje is over het algemeen niet iets wat we elke dag doen. Het kan echter wel voorkomen dat je iets hebt verkocht of om een andere reden iets moet opsturen. Het verzenden van een pakketje is gelukkig niet het moeilijkste dat er is, maar je moet wel eventjes weten wat je ongeveer moet doen en welke stappen je moet doorlopen. Gelukkig ben je bij dit blog terechtgekomen. Wij vertellen je hier namelijk graag uitgebreid hoe jij een pakketje moet verzenden!

De aanschaf van een verzendlabel

Voordat we überhaupt beginnen met het inpakken en opsturen van ons pakketje, is het belangrijk dat je een verzendlabel aanschaft. Dit kan gelukkig bij de meeste koeriersdiensten eenvoudig online. Op de website van deze dienst vul jij het adres en de gegevens van de ontvanger in en noteer je ook je eigen (adres)gegevens. Zo weet de ontvanger precies waar hij of zij het naartoe moet sturen als het één en ander niet helemaal naar wens is. Op jouw verzendlabel vind je een streepjescode. Deze streepjescode scant de medewerker van het postkantoor om jouw pakketje aan te melden voor transport.

De kosten van een verzendlabel

Als jij jouw verzendlabel aanschaft, betaal je ook meteen de verzendkosten. Deze kosten zijn in de meeste gevallen afhankelijk van het gewicht van het product dat jij moet verzenden. Zo zijn de kosten van de pakketpost over het algemeen duurder dan de kosten van de brievenbuspost.

Pak je pakketje stevig in

Afhankelijk van het gewicht en het formaat van jouw pakketje, is het aan te raden om een stevige, kartonnen doos te gebruiken als verpakking. Een combinatie van hard karton en een boel tape, zorgt ervoor dat jouw pakketje zonder eventuele schade aankomt op de plek van bestemming. Moet je een kleiner pakketje verzenden? Kijk dan eens op het internet naar verschillende enveloppen of vraag je lokale postkantoor naar de mogelijkheden.

Versturen maar!

Als jij de bovenstaande stappen hebt doorlopen, is jouw pakketje klaar om opgestuurd te worden. Loop simpelweg binnen bij het postkantoor bij jou in de buurt en geef het pakketje af. Je krijgt vervolgens van de medewerker van het postkantoor een zogeheten Track & Trace-code mee. Door middel van deze code kunnen zowel jij als de ontvanger van het pakketje de verzending volgen en weten jullie beide precies wanneer het pakketje zal aankomen.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.