Wat leert de wetenschap ons over geluk afdwingen

1. Maximaliseer opportuniteiten. Sommige mensen hebben meer geluk dan anderen omdat ze scenario’s opzoeken waarin het geluk hen vindt. Dit zijn gewoonlijk mensen die extroverter en minder neurotisch zijn en openstaan voor nieuwe ervaringen. Ben je een introverte, neurotische pechvogel die elke dag hetzelfde doet? Verander je gewoontes en misschien verdwijnt je pech.

2. Volg je intuïtie. Geluksvogels maken vaak goede beslissingen op basis van hun buikgevoel. Dat komt omdat vertrouwen op je intuïtie een goede strategie is om correct te handelen.

3. Denk positief. Geloof in je beslissingen en capaciteiten en wees ervan overtuigd dat je leven de juiste richting opgaat. Als je dat doet, zal je vanzelf harder doorzetten en zodoende je kansen verhogen om je doelen te bereiken.

4. Geef niet op. Ook een geluksvogel heeft het niet altijd even gemakkelijk, maar het verschil is dat hij altijd licht ziet in de duisternis en zijn hoofd nooit laat hangen. Als je een moeilijke periode doormaakt, geef dan niet op en onderneem stappen om er zo snel mogelijk weer bovenop te komen.

(Via ‘Luck Factor’ van Richard Wiseman)