Wat is Metaverse en wat zijn Metaverse coins?

Mark Zuckerberg , de grote baas en oprichter, heeft het bij de naamswijziging van de topholding van Facebook toegelicht. Metaverse is nu nog een concept en geen realiteit. Maar het is de toekomst waarop Meta gaat inzetten. Overigens geldt dat niet alleen voor Meta. Overal op de wereld zijn bedrijven bezig met de ontwikkeling van Metaverse toepassingen, met name ook de techno-reuzen, zoals Google en Apple. 

Voor Facebook was er waarschijnlijk ook een tweede argument om de naam te wijzigen, al werd dat niet hardop gezegd. Het bedrijf heeft momenteel problemen met negatieve publiciteit. Er lopen massaclaims en er wordt gesuggereerd dat Facebook uitsluitend oog heeft voor het maken van winst ook als dat ten koste gaat van de consumenten die gebruik maken van het medium.

Wat is Metaverse? 

De wereld wordt steeds digitaler, daarvoor hoef je maar om je heen kijken. Steeds meer zaken gaan via het internet of dat nu communiceren, werken of betalen is. Toch vinden al die handelingen plaats in een 2D omgeving. Hoe geavanceerd jouw smartphone of laptop ook is, je bent voor het gebruik afhankelijk van dat scherm voor alles wat je tegenwoordig met die moderne apparatuur doet. 

De volgende stap is Meta verse. Door een combinatie van virtual reality, augmented reality en internet moet het mogelijk worden om de digitale wereld om te vormen naar een 3D omgeving. Hoe dat gaat werken, is niet helemaal duidelijk. Misschien via een bril of zelfs implantaten in je ogen of hersenen? Het is moeilijk om daar op dit moment een voorstelling van te maken.

Metaverse coins

In een dergelijke 3D wereld van Meta verse horen uiteraard ook digitale munten. Die zijn al eerder ontwikkeld dan de omgeving op zich. De Metacoin (MTC) is er eentje van. Door de woorden van Zuckerberg heeft de MTC een flinke koerswinst gemaakt, maar het is uiteraard de verwachting dat er nog veel meer in het vat zit, naarmate Metaverse dichterbij zal komen. Dan zal het ook de vraag zijn welke munt de belangrijkste currency gaat worden in die nieuwe wereld. Analisten verwachten dat er meerdere munten zullen zijn, net als in onze huidige financiële wereld. Een aantal coins die ook met Metaverse in verband worden gebracht zijn:

  • Axie Infinity (AXS)
  • Decentraland (MANA)
  • The Sandbox (SAND)
  • Enjin (ENJ)
  • Render Token (RNDR)

Denk jij de juiste coin te kunnen kiezen? Dan ligt er waarschijnlijk een fors rendement op je te wachten. Besef wel dat de bovenstaande munten er slechts 6 zijn van de tientallen die momenteel al bestaan voor Metaverse. Bij LiteBit kun je diverse coins aanschaffen die met Metaverse in verband worden gebracht. Handel nu in digitale munten.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.