Wat de nazi’s en de Sovjets niet konden, doet Poetin wel

De aanleg van de brug over de Kerch, een zeestraat tussen Rusland en de Krim, vordert volgens plan. Dat hebben woordvoerders van de Russische overheid bekend gemaakt.

Daarmee lijkt de Russische president Wladimir Poetin te lukken in een onderneming die eerder ook Nazi-Duitsland en de Sovjet-Unie tevergeefs hebben proberen te realiseren. Met het project is een investering gemoeid van ongeveer 4 miljard euro. De brug zal uiteindelijk de Krim moeten linken aan de Russische regio Krasnodar en zou daarmee ook moeten bijdragen aan de integratie van de Krim in zijn nieuwe moederland.

Dolfijnen

De aanzet voor de bouw van de brug werd drie jaar geleden gegeven, nadat het schiereiland Krim – tot dan onderdeel van Oekraïne – door Rusland was ingelijfd. Op dit ogenblik zijn al 70 procent van de steunpilaren van de brug, die een afstand van negentien kilometer moet overbruggen en voorbehouden is voor het autoverkeer, op hun plaats aangebracht. De werken, die bijna twee jaar geleden van start gingen, zouden tegen deze herfst moeten kunnen worden afgerond. Er wordt ook gewerkt aan de aanleg van een spoorwegbrug. Daarvan zouden nagenoeg één derde van de pijlers tegen eind dit jaar moeten zijn aangebracht. De treinverbinding zou over tweeënhalf jaar in gebruik genomen moeten kunnen worden. Kerch Bridge De werken worden uitgevoerd door een bedrijf dat door Arkady Rotenberg, een persoonlijke kennis van president Poetin, wordt gecontroleerd. De constructie bestaat uit vier rijstroken voor het autoverkeer en twee treinsporen. Critici hebben echter al gewaarschuwd dat de constructie kwetsbaar zou kunnen zijn voor aardbevingen en de activiteiten van moddervulkanen op de bodem van de zee. Opmerkelijk is dat sinds de start van de bouwwerken in de regio een grotere populatie dolfijnen kan worden aangetroffen. Vermoed wordt dat de dieren onder meer zijn aangetrokken door de grote voorraden algen op de pijlers van de constructie. (mah) [media-credit name=”www.kremlin.ru” align=”aligncenter” width=”800″][/media-credit]

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20