Wanneer is het beste moment om een barbecue te kopen?

 

Barbecueën is voor de meeste mensen een activiteit die in de zwoele zomermaanden niet vaak genoeg kan worden gedaan. De aanschaf van een degelijke barbecue is, in het bijzonder als het een wat groter exemplaar is, doorgaans een dure aangelegenheid. De meeste mensen willen dan ook het liefst een zo hoog mogelijke korting ontvangen als ze een nieuwe barbecue aan gaan schaffen. Wanneer je niet te veel wilt betalen voor een barbecue kun je uiteraard voortdurend allerlei reclames en aanbiedingen in de gaten houden. Je kunt dan waarschijnlijk met een redelijke korting een fraai exemplaar aanschaffen, maar beter nog oefen je wat geduld en stel je de aanschaf uit totdat er gunstiger tijden aanbreken voor de aankoop van een barbecue.

Kopen aan het einde van het buitenseizoen

Om namelijk een ​forse korting op een gas- of houtskool barbecue op te kunnen strijken, kun je namelijk beter wachten tot het buitenseizoen voorbij is. In de praktijk betekent dit dan ook dat je de aankoop van een barbecue uit moet stellen tot de maanden september, of zelfs oktober. Verkoers van deze apparaten willen immers niet heel de winter barbecues in hun magazijn hebben staan, en op die manier onnodig veel opslagruimte verliezen. In de regel worden barbecues dan ook vaak tegen de herfst met aantrekkelijke korting van de hand gedaan en kun je als liefhebber dus veel voordeliger je slag slaan.

Soms worden er al wel barbecues met korting aangeboden vanaf begin juli (het moment waarop het barbecueseizoen zijn hoogtepunt heeft bereikt). Maar juist vanwege het feit dat er nog steeds een aantal prachtige barbecueweken zich aan kunnen dienen, zullen de verkopers van deze apparaten niet direct de hoogste kortingen gaan geven. Door echter nog even geduld te hebben, kun je een nog gunstiger prijs voorgeschoteld krijgen, maar dan moet je wel bereid zijn om te wachten tot de zomer voor het grootste deel voorbij is en winkels staan ​​te popelen om alle resterende barbecues de deur uit te doen.

Een barbecue kopen tegen bodemprijzen

Het zal absoluut de moeite lonen om je zoektocht naar een fraaie barbecue niet te vroeg in het seizoen van start te laten gaan, behalve als je natuurlijk een uitgebreidere keuze wilt hebben en één van de voorraadmodellen aan wilt gaan schaffen. Voordat je echter over gaat tot de definitieve aankoop van een barbecue doe je er verstandig aan om eerst wat onderzoek te verrichten op het internet. Zo kun je er immers niet alleen voor zorgen dat je goed op de hoogte bent van de verschillende soorten barbecues, maar ook bij welke verkoper je de voordeligste prijs voorgeschoteld krijgt.

Gedurende de zomer kun je eveneens een lijst maken van de functies die je belangrijk vindt bij het gebruik van een barbecue. Daarnaast dien je van tevoren te bepalen welke maat barbecue je nodig hebt (een grotere of juist kleinere dan je huidige exemplaar). Verder moet je voor jezelf duidelijkheid scheppen over wat een barbecue per se wel, en absoluut niet, hoeft te hebben. Op het ogenblik dat je nog geen barbecue hebt, dan zul je ook voor jezelf na moeten gaan welk soort voedsel je op het apparaat wilt gaan bereiden en op welke manier dat moet gaan gebeuren. Indien je twijfels hebt, dan kun je uiteraard altijd familie of vrienden vragen wat hun ervaringen zijn met bepaalde soorten barbecues en het gebruik ervan. 

Wacht niet te lang

Zodra je dan oog in oog komt te staan met een relatief kleine voorraad aan barbecues in de uitverkoop, dan kun je immers veel eerder beslissen welk apparaat het beste aansluit bij je persoonlijke behoeften en wenen. Wacht echter niet te lang met het kopen van een barbecue omdat dan de kans groot is dat je keuze aan (voordelige) barbecues te zeer beperkt zal worden of zelfs dat de zomerartikelen al zijn vervangen voor de artikelen die bestemd zijn voor de feestdagen aan het einde van het jaar.

Showmodellen tegen de scherpste prijzen

Op het moment dat je een barbecue gaat kopen aan het einde van de zomer (of het begin van de herfst) dan kun je doorgaans rekenen op interessante kortingen. Dit wil echter niet zeggen dat je dan niet meer zou kunnen onderhandelen om zo een nog betere deal in de wacht te kunnen slepen, zeker als je een zogenaamd showmodel op het oog hebt. Het kan geen kwaad om een ​​lager bod uit te brengen om de verkoper van nog een model af te helpen. Verder zou je je je voordeel kunnen doen door een korting te bedingen op bijvoorbeeld: (een deel van) de verzendkosten als deze in rekening worden gebracht voor het thuisbezorgen van een grotere barbecue (omdat je zelf geen voertuig hebt waarmee je het apparaat naar huis kunt brengen).

Wisseling van seizoenen biedt voordeel kansen

De beste tijd om een gebruikte barbecue aan te schaffen, is de wisseling van het warme- naar het koude seizoen. Je kunt namelijk een weinig gebruikte barbecue kopen bij iemand die een exemplaar de deur uit doet (bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek, tijdgebrek of geldgebrek). Verder kun je doorgaans voordelige exemplaren vinden bij kringloopwinkels of outlets, zowel in fysieke vorm als webshop. Ook kun je allerlei verkoopwebsites in de gaten houden om te zien of er tijdens de zomer (de tijd wanneer mensen het meest vaak gaan verhuizen) een leuke deal gesloten kan worden.

Als je, ongeacht op welke markt, een barbecue hebt gevonden die je wel interessant lijkt, dan is het doorgaans verstandig om eerst na te gaan wat dit specifieke model bij een aantal andere verkopers kost. Dit kun je vrij gemakkelijk doen het model dat je op het oog hebt in te voeren in een zoekmachine, zoals Google, en de verschillende verkoopprijzen te vergelijken. Op die manier weet je immers zeker dat deze goede deal ook echt de meest voordelige optie is die je kunt vinden. Verder kun je extra voordeel binnenharken door te gaan onderhandelen over de opgegeven prijs. Dit is namelijk meestal niet de laagste prijs die de verkoper in gedachten heeft, zeker niet als het een barbecue betreft die per se de deur uit moet, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek.

De slechtste tijd om een ​​barbecue te kopen

Bij voorkeur ga je niet op zoek naar een voordelige barbecue als het mooie weer nog moet gaan komen. In de praktijk betekent dit doorgaans dat je een dergelijke aankoop dan ook in de periode maart tot en met juni uit moet gaan voeren. Dit is weliswaar het moment dat je nog heel de zomer van je apparaat kunt genieten, maar absoluut ook topprijzen op de prijskaartjes zult aantreffen. Er zijn namelijk nog een heleboel andere mensen die met soortgelijke plannen rondlopen met als gevolg dat de vraag naar barbecues enorm stijgt en dus de prijzen ook fors in de lift gezet zullen worden. Het is dus gewoon een kwestie van vraag en aanbod. De vraag naar zomerartikelen zal dan ook vanaf maart gaan stijgen om pas weer in de maand juli weer af te gaan nemen. Er zullen dus in die periode veel mensen zijn die staan te popelen om weer aan de slag te gaan met een barbecue.

Wanneer je dit alles weet, dan zul je waarschijnlijk de beste deal kunnen sluiten in de late zomer en het begin van de herfst, terwijl je de ruimste keuze zult hebben in het voorjaar en de vroege zomer. Indien je voordat je wilt gaan shoppen eerst een vergelijking te maken van de prijzen die voor verschillende merken en modellen worden gerekend, dan kun je dat uiteraard altijd doen. Maar wanneer je werkelijk op zoek bent naar een barbecue waar je niet te veel geld voor hoeft te betalen, dan is een dergelijke zoektocht eveneens aan te bevelen in het najaar. Natuurlijk zul je dan wel ervoor moeten zorgen dat je je aankoopdrang onder controle weet te houden en je voldoende geduld op kunt brengen om de aankoop uit te stellen. Maar door dit te doen zul je meer geld in je zak houden en, in plaats van een aanslag op je kredietkaart plegen, een aantal handige notitie maken van de beste deals in de wereld van de barbecueverkoop.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20