Waarom gaan mannen naar stripclubs?

Bijna iedereen is er wel eens geweest: dokters, daklozen, pastoors, noem maar op. Doch mannen zijn verschillend en ze bezoeken stripclubs om sterk uiteenlopende redenen. Zeggen dat mannen naar zulke clubs gaan om één enkele reden gaat dus niet op, zegt Jennifer Ward, die vier jaar lang in een stripclub werkte en haar ervaringen neerschreef op Kinkly.com.

Volgens haar kan je de klanten onderverdelen in drie groepen:

Één van Wards favoriete klanten noemt ze “de prater”:  een man die gewoon over zijn leven en zijn problemen wil vertellen. Vaak zijn ze bang om hun vrouw ongerust te maken en betalen ze dan maar een stripteaseuse om te luisteren. Zo fungeren ze als therapeuten – maar dan met minder kleren aan.

Andere mannen houden van een mooie stripshow en komen enkel om de paaldanseressen te zien kronkelen. Een enigszins vergelijkbare groep is die van de toeristen, studenten en feestneuzen, die zich uitstekend vermaken op hun speciale ‘stripclubavond’.

Sommige mannen hebben een te groot hart en proberen, zoals Richard Gere in ‘Pretty Woman’, een meisje te ‘redden’ van haar levensstijl. Deze plannen eindigen echter bijna altijd met een gebroken hart en een lege portefeuille.

Tenslotte zijn er ook fetisjisten die vaak helemaal niet zo slecht zijn als ze klinken. Zo spreekt Ward van een klant die haar ooit betaalde om haar voeten te masseren!

De gevaarlijkste mannen in deze categorie zijn de meestermanipulators. Die charmeren een meisje met complimentjes, geld en vaak ook drugs. Vervolgens verplichten ze hen om de prostitutie in te gaan.

Nog een groep van slechte mensen zijn de toeristen die hun reis in het buitenland als excuus gebruiken om met zoveel mogelijk vreemde vrouwen naar bed te gaan, terwijl hun vrouw thuis zit met de kinderen.

Ward beweert dat ze in haar club ook enkele religieuze leiders heeft ontmoet die doen alsof ze de meisjes dichter bij God willen brengen. Omdat ze religie als een excuus gebruiken om naar naakte vrouwen te kijken, plaatst ze ook deze mannen in de ‘slechte’ categorie.

Ward beschrijft deze groep als volgt: “Ze komen binnen en je voelt direct een verlangen opkomen om al schreeuwend de club uit te rennen. Je ziet aan hun gezicht dat er een vrouw vastgeketend zit in hun kelder. Wel, misschien dat net niet, maar toch is er onheil op komst.”

De vreemdste snuiter die ze ooit is tegengekomen noemt ze ‘Mr. Bates’, naar het personage van Norman Bates in de film ‘Psycho’. Die kickte op meisjes die de gebruikte nylonkousen droegen van zijn eigen grootmoeder!