Waarom doen vrouwen in bed alsof?

Waarom faken vrouwen een orgasme? Een vraag die de onderzoekers Farnaz Kaighobadi, Todd K. Shackelford  en Viviana A. Weekes-Shackelford trachten te beantwoorden in hun studie ‘Do Women Pretend Orgasm to Retain a Mate?.

Het trio onderzocht de gegevens van 453 heteroseksuele vrouwen van gemiddeld 21,8 jaar oud die een relatie hadden die gemiddeld al 32 maanden aan de gang was. Ze vonden drie aanwijzingen  :

  1. Vrouwen die de kans groot achten dat hun partner hen ontrouw zal zijn doen makkelijker alsof ze een orgasme hebben.
  2. Vrouwen die makkelijker doen alsof ze een orgasme hebben vertonen vaker een gedrag dat er expliciet op gericht is hun partner te behouden.
  3. De mate waarin vrouwen bang zijn voor de ontrouw van hun partner staat in relatie tot het faken van orgasmes en het expliciet uiten van negatieve interseksuele aansporingen (zoals het flirten met andere mannen in bijzijn van de eigen partner of het beledigen van andere vrouwen die met hun partner flirten in hun bijzijn.)

De auteurs concluderen dat het faken van een orgasme deel uitmaakt van een bredere strategie die vrouwen hanteren wanneer ze denken dat de kans groot is dat hun partner hen ontrouw zal zijn en die er op gericht is dat te voorkomen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20