Waarom vrouwen houden van mannen die hen negeren

Hoewel we doorgaans van de mensen houden die van ons houden, wilden onderzoekers van de universiteit van Virginia weten of onzekerheid romantische interesse bevordert.

Ze vertelden aan 47 vrouwen dat ze een onderzoek deden naar de waarde van Facebook als middel om mensen aan elkaar te koppelen. Ze vertelden de vrouwen dat verschillende mannen hun profielen hadden bekeken en hen een cijfer hadden gegeven betreffende hun potentieel om hun vriendin te worden. De onderzoekers toonden de vrouwen daarna de Facebookprofielen van vier aantrekkelijke mannen en zeiden hen drie zaken: 1) Deze mannen gaven je de hoogste punten 2) Deze mannen gaven je gemiddelde punten 3) Van deze mannen weten we niet of ze je hoge of gemiddelde punten gaven

Onze fixatie met afwijzing

Wat bleek? De vrouwen gaven op hun beurt hogere punten aan de mannen van wie ze niet wisten of die hen hoge of gemiddelde punten hadden gegeven, dan aan de mannen van wie ze wel wisten dat die hen hoge punten hadden gegeven. (De mannen die hen gemiddelde punten hadden gegeven kwamen er het slechtst vanaf). De vrouwen gaven ook toe dat ze zich beter voelden na het bekijken van de profielen van de mannen van wie ze niet wisten of die hen hoge of gemiddelde punten hadden gegeven. De vrouwen bleken ook meer tijd te besteden aan het denken aan de mannen in die ‘onzekere’ categorie dan aan de mannen van wie ze wisten dat ze interesse in hen hadden. Sterker nog: ze dachten zelfs vaker aan de mannen die hen middelmatig hadden beoordeeld dan aan de mannen die hen hoge punten hadden toebedeeld. Een teken dat enkel aangeeft hoezeer we ons op afwijzing fixeren. “He Loves Me, He Loves Me Not”¦: Uncertainty Can Increase Romantic Attraction,” Erin R. Whitchurch, Timothy D. Wilson en Daniel T. Gilbert, Psychological Science (februari 2011) 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20