Europa zal niet gespaard blijven van klimaatrampen en Vlaanderen behoort tot de meest bedreigde regio’s, aldus Australische onderzoekers

Verwacht wordt dat de klimaatverandering een grote impact zal hebben op onze infrastructuursector. Vlaanderen blijkt daarnaast een van de meest blootgestelde gebieden, met het potentieel om de toeleveringsketen van de wereldeconomie te verstoren.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens wetenschappelijke modellen zal de opwarming van de aarde de stijging van de zeespiegel versnellen en het aantal hittegolven, branden en aardverschuivingen doen toenemen. Dit zal ook gevolgen hebben voor de bouwsector en de infrastructuur, vooral in het noorden van ons land. Investeerders zullen twee keer moeten nadenken over de vestiging van nieuwe fabrieken in deze risicogebieden.

In het nieuws: Het Australische bedrijf XDI, dat klimatologische risicoanalyses uitvoert, heeft de regio's in de wereld gerangschikt die tegen 2050 het grootste risico lopen op de gevolgen van de opwarming van de aarde. Specifiek werd er gefocust op de bouw- en infrastructuursector.

  • De Chinese kustprovincie Jiangsu, die sterk geïndustrialiseerd is en goed is voor een tiende van het bruto binnenlandse product (bbp) van China, werd gerangschikt als 's werelds meest kwetsbare gebied, gevol
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer